לימודי משפט בארץ

  • לימודי משפטים - התלבטות
    סוניה | 13/06/2008 23:22

    שלום, אני שוקלת ללמוד השנה משפטים באוניברסיטת בר אילן. רציתי לדעת - עד כמה התואר שניתן בבר אילן נחשב יחסית לאוניברסיטה העברית, ואם יש הבדל. ובפועל - האם עריכת דין היא באמת כל מה שהיא מצטיירת? תודה רבה!

    • לימודי משפט בארץ
      עו"ד כרמית קארין יפת | 18/06/2008 08:32

      בס"ד שלום, אמנם נושא הפורום הוא לימודי משפט בחו"ל, אך אני שמחה לעזור גם בעניינים שקשורים בלימודים בארץ, במידה ואני יכולה. חשוב להבהיר שבניגוד לארה"ב ששם יש שיטות דירוג מאוד נוקשות (ranking) ולכל אוניברסיטה יש מעמד אחר על הסקאלה של המצוינות, בארץ אין הדברים כך. בסך הכל כל האוניברסיטאות בארץ מצוינות ובאותה רמה פחות או יותר. היו שניסו לדרג את הפקולטות למשפטים לפי תחומים (למשל שבר-אילן יותר מתמחה במשפט מסחרי, העברית אם אינני טועה במשפט חוקתי וכן הלאה). אך שוב, ההבדלים אינם משמעותיים. מה שיותר חשוב הוא שאלות של מיקום (היכן את מעדיפה או נוח לך יותר ללמוד - ת"א או ירושלים; והאם חשובה לך אוניברסיטה עם אווירה דתית; לאן החברים שלך הולכים וכד'). כך שבארץ הדברים מאוד נוחים מבחינה זאת שאת יכולה לקחת בחשבון הרבה שיקולים שאינם קשורים כלל ועיקר לרמת האוניברסיטה או ליוקרתיות שלה. לגבי שאלתך "האם עריכת דין היא באמת כל מה שהיא מצטיירת" כמובן שלא אוכל לענות על כך. איך היא מצטיירת בעינייך? האם התחום מעניין אותך? הרי גם מי שלומד משפטים - ולמעשה רבים מאוד אם לא אפילו חצי מאלו שלומדים משפטים - לא בהכרח עוסקים בעריכת דין אלא בתחומים אחרים. כללו של דבר - תואר במשפטים הוא תואר חשוב ומעניין וגם מי שלא מתכוון לעסוק בעריכת דין, יש ערך בכך שילמד תחום זה וישכיל. בהצלחה!