המשך ללימודי דוקטורט בחו"ל - נ.ב

  • לימודי דוקטורט למשפטים בחו"ל - אשמח מאוד לעזרה בנושא
    טלי | 11/06/2008 08:36

    אני עו"ד, מסיימת כעת תואר שני ללא תיזה בבר אילן. ממוצע בתואר ראשון 87, תואר שני אדע בעוד חודש אך אני מניחה שלא פחות מ88. אני מאוד רוצה לעשות את הדוקטורט בחו"ל. יש לי כבר הצעת מחקר של 2 עמודים כתובה. יש לי כמה שאלות שאשמח מאוד למענה: 1. חשבתי לעשות או בארה"ב או בשוויץ, האם את ממליצה על אוניברסיטה ספציפית? והאם אני יכולה להתקבל ללא תיזה? 2. איך מתנהלת הפרוצדורה? האם אני אצטרך לנסוע לאוניברסיטה עצמה הרבה פעמים או שהכל נעשה בהתכתבוית במייל? 3. בארה"ב ייל וסטנפורד מאוד מאוד קורצות לי אבל האם בכלל יקבלו אותי לאור העובדה שאין לי תיזה והציונים מספיקים? 4. איזה אונברסיטאות קיימות בשוויץ שאת ממליצה עליהן ללימודי הדוקטורט? 5. איך נעשת בחירת המנחה? המון תודה על ההכוונה. טלי

    • המשך ללימודי דוקטורט בחו"ל - נ.ב
      טלי | 11/06/2008 08:41

      1. שכחתי לשאול מה משך השנים שידרשו או האם יש מינימום שנדרש על מנת לסיים את הדוקטורט (אני מזכירה שעשיתי תואר שני בלי תיזה). 2. מה העלות הכספית לכל שנה או לכל התואר (אני פשוט לא יודעת לפי איזה מדד משלמים בחו"ל ). שוב המון תודה.

      • עלות ומשך הלימודים
        עו"ד כרמית קארין יפת | 13/06/2008 03:38

        בס"ד שלום, הדבר כמובן תלוי באוניברסיטה בה את בוחרת ללמוד. כעיקרון שנת התואר השני כולל דמי כלכלה ומגורים עומדים על סכום שקרוב לארבעים אלף דולר. אך לגבי דוקטורט בד"כ מדובר בסכום סימלי של אלפי דולרים. לגבי משך הדוקטורט - אוניברסיטת ייל למשך מציבה דדליין של חמש שנים לצורך סיום הדוקטורט, וניסיון החיים מוכיח שרובם מסיימים הרבה לפני מועד הדדליין. גם אוניברסיטאות מניחות דדליין כזה או אחר כמועד סיום. בהצלחה!

    • שאלות שונות
      עו"ד כרמית קארין יפת | 13/06/2008 03:46

      בס"ד שלום, 1. אני כמובן ממליצה על האוניברסיטאות הטובות ביותר שאת יכולה להתקבל אליהן (ייל, הרוורד, סטנפורד, קולומביה, ניו-יורק, וירג'יניה, מישיגן, שיקגו, קורנל). שיקול אחר הוא תחום הלימודים הספציפי שאת מתעניינת בו כי לכל אוניבריסטה יש תכנית לימודים אחרת ודגשים שונים. ייל למשל מאוד חזקה במשפט חוקתי, אך פחות מתאימה לאנשים שמתעניינים בקניין רוחני. 2. אל דאגה. ראיון אינו אחד מתנאי הקבלה, כך שכל שעלייך לעשות הוא למלא את הטפסים ולהגיש בדואר. הפעם הראשונה שתצטרכי לנסוע לאוניברסיטה היא לצורך האוריינטצייה שבשבוע הראשון לתחילת הלימודים. 3. עליי להבהיר שהאוניברסיטאות מחייבות אותך לעשות תואר שני גם אם יש לך כבר תואר שני (עם או בלי תיזה) או אפילו אם יש לך דוקטורט! כך שממש לא משנה העובדה שיש לך תואר שני (אם כי העובדה שיש לך תאור שני יכול שתשמש נתון שיחזק את האפיליקיישן שלך וסיכויי קבלתך). את שלך תעשי ותגישי מועמדות. ציונים הם פקטור חשוב אך לא פשוט חשוב מכך המלצות חזקות כמו גם קורות חיים מרשימים של אדם פעלתן שעשה דברים משמעותיים. 4. אודה על האמת, אין לי מושג לגבי אוניברסיטאות בשוויץ ולמה דווקא בחרת במדינה זאת. 5.בחירת המנחה נעשית לפי אדם שנראה לך שולט בתחום המחקר שלך ושיכול להעשיר אותך. דרך טובה להכיר מנחה היא לקחת קורסים שקשורים לתחום המחקר שלך וכך להתוודע אל המרצה לא רק מבחינה אקדמית אלא מבחינת כימייה אישיותית. בהצלחה!

    • לטלי
      עינת | 01/07/2008 21:34

      היי טלי, אני בדיוק במצבך.סיימתי בקרית אונו ועוד חודש מסיימת תואר שני בבר אילן ללא תזה ומתה לטוס לחול להמשך לימודים. אשמח אם תוכלי ליצור איתי קשר במייל וננסה לעשות את התהליך הזה יחד. einatglikman@walla.co.il