לימודים בחו"ל ואורח חיים דתי

  • כרנית שלום, אני בחורה דתיה - אני ממש לא יודעת
    רוני | 21/05/2008 16:34

    האם כדאי לי בכלל לחשוב על לימודים בחו"ל. אני לא יודעת אם יש לך מושג, אבל איך אפשר להתמודד עם הכשרות, עם החברים, עם החברות - עם היציאות למקומות לא צנועים וכו'. נראה לך אפשרי גם ללמוד בחו"ל וגם להיות יהודיה דתיה שמצליחה לשמור על מה שהיא עושה? תודה רבה לך, יש לך תשובות נהדרות פה ונעזרתי בהרבה. את עושה עבודת קודש. רוני. מעלות.

    • לימודים בחו"ל ואורח חיים דתי
      עו"ד כרמית קארין יפת | 03/06/2008 00:28

      בס"ד שלום רוני, חן חן על ההודעה, ותודה. אני שמחה לעזור. באשר לשאלתך, תשובתי היא בוודאי. ההפך, רבים האנשים שדווקא מתחזקים מבחינה רוחנית כשהם בחו"ל, בשל ההתחדדות העזה של האישיות - של הזהות היהודית והישראלית. בארה"ב יש אוכל כשר בשפע, כמובן תלוי במקום שאת נמצאת, אך באמת שזה אינו בעיה. הקהילות היהודיו בחו"ל הן מלוכדות ומקסימות ומקיימות חיי קהילה ענפים, וזו חוויה מיוחדת ליטול בכך חלק, אין לנו ממש מסגרת דומה בארץ. את גם תרכשי לך ודאי הרבה חברים מהקהילה עצמה וכך תראי שיהיו חברים שיחזקו אותך ויעלו אותך ולא כפי שאת חוששת. כך שאני בהחלט הייתי ממליצה לשקול בחום לימודים בחו"ל! בהצלחה רבה בכל אשר תפני!