הפסד כתובה

  • הפסד כתובה?
    שלי | 11/08/2012 21:45

    שלום. קודם כל אני רוצה לציין שאני מיוצגת ע"י עו"ד- אך רוצה לשמוע דעה נוספת- נייטרלית. הצהרתי בתצהיר המזונות ילדים שלי שאני ובעלי חיים בחדרים נפרדים כבר 4 שנים. וכן שיחסי האישות שלי ושל בעלי הלכו ופחתו מאז חזרה בתשובה. פתחתי כנגדו תיק לצו הגנה בגלל אלימות במשפחה (לאחר הגשת תלונה)- יש לי חשש שיוכל לצאת זכאי מתיק זה. כמו כן הגשתי תביעה לפירוק שיתוף, איזון המשאבים וכן הטלת עיקולים. לא הגשתי בקשה למזונות אישיים! האם ע"י דבריי שאנו לא ישנים יחדיו ויחסי האשיות פחתו עם השנים יכול לגרום לי להפסד הכתובה. לציין שבעלי חזר בתשובה באופן חד צדדי ואני לא חזרתי כלל ואני לא שולחת הילדים לבתי ספר דתיים והולכת שאישה רגילה (לא בצניעות- כפי דרישת התורה). האם פרטים אלו יכולים לגרום לי להפסד הכתובה? נא התיחסותכם לכל השאלות בבקשה. אני רוצה יעוץ כיוון שאני מרגישה שאולי העו"ד שלי לא עושה המקסימום בשבילי.

    • הפסד כתובה
      טו"ר יצחק עמרני | 14/08/2012 13:43

      שלום לך, אישה מפסידה את כתובתה כאשר הינה "מורדת". גם בהפסד כתובה יש רמות, יש הפסד של תוספת כתובה יש הפסד של הכתובה עצמה. לפי הנתונים שציינת, אין מקום להפסד כתובה. זה שאת הולכת שלא בצניעות זו אינה עילה להפסד כתובה בגלל שכך נישאת הוא זה שחזר בתשובה והוא הבעייתי ולא את.

      • חיים בחדרים נפרדים, יחסי אישות שלא מתקיימים
        שלי | 14/08/2012 16:31

        אך מה לגבי הענין שהצהרתי שאנו חיים בחדרים נפרדים ויחסי האישות הלכו ופחתו עם השנים. הוא יוכל הרי לטעון שאני לא הולכת למקווה ובאמת כך הדבר- נמאס לי מהענין זה כבר פשוט וכל התקופה שלא ניתן לנגוע וכו'.