לאיזה נישה בתחום המיסטיקה את מתכוונת?

  • שאלה כללית כי אני מתעניינת..
    שירי | 07/02/2008 02:54

    באיזה מקורות במשפט העברי אני יכולה למצוא התייחסות לתחום המיסטיקה? יש איזה מקור שמציג מהו יחסה של היהדות לנושא?

    • לאיזה נישה בתחום המיסטיקה את מתכוונת?  לת
      גם מתעניין | 12/02/2008 03:00

    • מאגיה ועוד
      ד"ר יצחק ברנד | 16/02/2008 22:11

      מומלץ ספרו של אברהם וינרוט, ספיריטואליזם ויהדות.

      • תודה לד"ר ברנד על ההכוונה  לת
        שירי | 17/02/2008 01:18

    • מיסטיקה
      ד"ר יצחק ברנד | 26/02/2008 17:47

      מומלץ ספרו של אברהם ויינרוט, ספיריטואליזם ויהדות.

    • מיסטיקה
      ד"ר יצחק ברנד | 09/03/2008 00:17

      מומלץ ספרו של אברהם ויירוט, ספיריטואליזם ויהדות.

    • מיסטיקה במקורות העם העם היהודי
      אריאל טל | 12/04/2008 21:20

      מיסטיקה יהודית היא למעשה תורת הקבלה המעשית ראה : רזיאל המלאך, שורשי השמות, מראה הילדים , ועוד.. התיחסות המשפט העברי לענייני מיסטיקה מוגדרים בתורה ככישוף ,שהוא אסור ביותר ע"פ דין תורה החל בלבן הארמי שהיה מכשף , בלעם הרשע, העמלקיים, ועל כך נאמר בתורה " מכשפה לא תחיון" במקורות ידוע על נשים כשפניות , ועיקר הכשפים הגיעו ממצרים העתיקה שהיתה מלאה בכשפים מימות העולם הקדום ע"פ המשפט העברי הממונית על הכשפים היא לילי -ת זה ממש על קצה המזלג !