לימודי עתודה במשפטים

  • שאלה חשובה לליז אודה למענה
    לינור | 03/04/2012 00:28

    היי, אני תלמידת תיכון בשנת לימודים אחרונה לקראת סיום בגרות מלאה. החלום שלי הנו להיות עורכת דין אך אינני מבינה כלום במה שהדבר כרוך . למשל: איזה ציון ממוצע של ציוני בגרות צריך להיות לי בכדי להתקבל לאוניברסיטה לשם לימודי המשפטים,האם כדאי בכלל להכנס לתחום הזה? שאיפתי היא ללמוד עם סיום שנות הלימודים התיכוניות שלי באחת מן האוניבריסטאות בארץ ומשם כמובן להמשיך ולפתח את הרעיון,לאחר מכן עם סיום הלימודים בע"ה ויינתן לי - להתגייס לשירות הצבא (בגיל 21-22 פחות או יותר) כעובדת במקצוע (עורכת דין של הצבא ) ומשם להמשיך את שירותי בקבע. שוב , אשמח אם אקבל תשובה.

    • לימודי עתודה במשפטים
      עו"ד ליז קשקש | 17/04/2012 10:29

      הי לינור כל הכבוד על השאיפות והרצונות הגבוהים שלך להשכלה גבוהה עוד טרם גיוסך לצה"ל. אפתח ואומר שכל המידע על מלשב"ים (מועמדים לשירות בטחון) ותנאי הגיוס שלהם - אם בתור עתודאי ואם בכלל מצויים בלשכות הגיוס ושם יענו לך הרבה יותר מדויק ממני, על תנאי הקבלה, הצרכים בפרקליטים צבאיים וכדומה. לגבי תנאי הקבלה באקדמיה - לכל מוסד תנאים משלו. אני מציעה שתסתכלי באינטרנט על תנאי הקבלה ו/או תתקשרי למשרדי הפקולטה למשפטים ושם תקבלי מענה מדויק משום שזה שונה בכל מוסד ומשתנה משנה לשנה. האם כדאי להכנס לתחום? - זו שאלה שרק לך יכולה להיות תשובה עליה. אם את חולמת על כך - לכי בעקבות החלום ולא משנה מה יגידו אחרים. אם את לא בטוחה - דברי עם אנשים שעובדים בכך. תראייני אותם. שימי לב לאנרגיה שלהם ולמה שהם עושים. ובכלל מציעה לך לקרוא מה שכתבתי כאן בתשובה לשאלה " איך בוחרים מקצוע באקדמיה". אשמח לסייע לך גם באופן םרטני - פרטים תוכלי להשיג באתר הפורומים המשפטים (טלפון ופרטי התקשרות עמי). בהצלחה מכל הלב. נ.ב סליחה על המענה המאוחר (התחתנתי לפני שבוע וחצי ולא הייתי זמינה למענה בפורום). עו"ד ליז קשקש | מנטור להתפתחות אישית ועסקית מנכ"לית ללמוד להצליח