שבועת חופאים וחוק לא תעמוד על דם רעך

  • חוק לא תעמוד על דם רעיך שמעמד שבועת היפוקרטס
    קובי | 22/12/2011 19:27

    שלום, מהו דינו של רופא שנקלע ברחוב בסיטואציה בה אדם זקוק לטיפול רפואי. האם הוא חייב להגיש את הטיפול הרפואי? או דיי שימלא את חובתו המשפטית לפי ס'1ב לחוק לא תעמוד (להזעיק עזרה או למצוא אדם שיגיש עזרה) אם כך, מה מעמדה המשפטי(!!מהי הלכת בימ"ש עליון) של שבועת היפוקרטס? הרי שאם קיים מעמד כזה, אז מצווה הרופא לטפל ואם לא, אז לא .... שאלה נוספת - נניח שאנו במהלך טיסה באויר באותה סיטואציה. מה הדין עתה? הרי שאין נפקות כבר לחובת עשה בס'1ב לחוק לא תעמוד, האם חלה על הרופא חובה לטפל? ואם הוא מסרב יועמד לדין? בשני האירועים נניח שהסתיימו במוות האדם אשר נזקק לטיפול רפואי. תודה רבה!

    • שבועת חופאים וחוק לא תעמוד על דם רעך
      עו"ד ליז קשקש | 05/01/2012 23:45

      קובי היקר, ממליצה לך לשאול את השאלה בפורום שלנו העוסק בנזיקין. בהצלחה, עו"ד ליז קשקש | מנטור להתפתחות אישית ועסקית | מנכל"ית ללמוד להצליח