תיק פלילי נגד עובדת בגין פעולות במסגרת העבודה

  • סודיות רפואית
    כלנית | 26/03/2024 19:28

    שואלת בשביל חברה
    חברתי מזכירה בקופת חולים, הגיע לקוח שביקש דבר שאין אפשרותה לעשות, היה ויכוח מאד קשה, הרגישה מאד נסערת, וצריכה עדיין לעבוד ולתת שירות ללקוחות, הגיע אדם נוסף, שביקש ממנה להנפיק כרטיס קופת חולים חדש, לפי מספר ת.ז. בלבד ללא הצגת ת.ז. עם כל הלחץ וסערת הרגשות שהייתה, הנפיקה לו כרטיס מבלי לזהות אותו על ידי ת.ז.. מסתבר, שהאדם שביקש כרטיס, ביקש כרטיס של אדם אחר, האדם שזהו מספר התעודת זהות שלו, התחיל לקבל SMS לנייד על פעולות שונות בתיק הרפואי, התחיל לברר בקופת החולים, לאחר בירור, התבהר שחברתי זו שהנפיקה לאדם השני כרטיס מבלי לזהות אותו, ועל עילת הפצת סודיות רפואית, חברתי הושעתה מהעבודה, נפתח נגדה תיק פלילי.וכנראה שגם בהמשך תפוטר,

    שאלתי היא – איך אפשר לעזור לה, שהרי מדובר בטעות, בשגגה, שלא היה בכוונתה לעשות מעשה זה. שהיא אדם אחראית מאד, מוכרת מאד בקופה, הלקוחות מאד אוהבים אותה, והיא מרגישה שנעשה לה עוול, מתחרטת מאד, הייתה בסערת רגשות ונסערת, איך אפשר לפעול על מנת לעזור לה? לפעול גם לסגירת התיק הפלילי. תודה

    • תיק פלילי נגד עובדת בגין פעולות במסגרת העבודה
      עו"ד רעות שגיב | 27/03/2024 08:48

      שלום רב,

      לאור מורכבות הנושא - עליה להיוועץ בעו"ד, הן להיבטים הפליליים והן להיבטים במקום העבודה.

      בברכה

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il