סיום העסקה על רקע מצב בריאותי לקוי

  • עובדת שרוצה לסיים העסקה
    רבקה | 19/03/2024 11:24

    בס"ד

    שלום רב

    רציתי לשאול על דודה שלי שהיא בת 70, עבדה במקום במשך 12 שנה, והיא בשנים האחרונות לא מרגישה טוב, (היא הייתה לסירוגין מאושפזת על רקע נפשי). מה החוק אומר לגבי סיום העסקה? האם היא יכולה לבקש את כספי הפיצויים ממנו? כי שאני התקשרתי אליו הוא אמר לי שהיא יכולה להמשיך לעבוד והציע לה 8-9 שעות, היא כמובן לא יכולה לעבוד כל כך הרבה שעות ורוצה משהו 4-5 שעות. במקביל לשיחה שלי איתו הוא מסרב לתת לה מכתב פיטורין, ומבקש שתגיע למשרד על מנת לחתום לו (איני יודעת על מה). מענין אותי מה החוק אומר במקרה שהיא מעוניינת לקחת את כספי הפיצויים איך זה עובד במקרה כזה? בנוסף איך אני יכולה לדעת שהוא הפקיד את כל הכספים שלה?

    תודה רבה

    • סיום העסקה על רקע מצב בריאותי לקוי
      עו"ד רעות שגיב | 19/03/2024 12:23

      רבקה שלום רב,

      בנסיבות מסוימות עומדת לעובד הזכות להתפטר על רקע מצב בריאותו בדין מפוטר - דהיינו להיות זכאי לזכויות מכח חוק פיצויי פיטורים כמפוטר.מובן כי על העובד להציג אסמכתאות למצבו הבריאותי, אם כי לא נדרש שהמצב הבריאותי ימנע עבודה לחלוטין. מובן כי נדרש לוודא את הנסיבות הפרטניות של המקרה.

      לגבי הפקדת הכספים - ניתן להוציא דיווחים מקרן הפנסיה / ביטוח המנהלים ולוודא אלו סכומים הועברו, ורצוי להשוותם לתלושי השכר והניכויים בהם.

      הרבה בריאות.

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il

    • עובדת שרוצה לסיים העסקה
      רבקה | 20/03/2024 10:01

      בס"ד

      תודה רבה על התשובה המפורטת בדבר הדודה שלי שהיא בת 70, היא צריכה להביא אישור מרופא תעסוקתי על מנת להראות מה המצב שלה?

      ואם תרצה לעבוד במקום אחר זה לא יפגע בה, כאמור רוצה לסיים מול המעסיק הזה ולהמשיך במקומות אחרים, חצי משרה

      תודה רבה לך

      • סיום העסקה על רקע מצב בריאותי
        עו"ד רעות שגיב | 20/03/2024 10:10

        החוק אינו מחייב אישור רופא תעסוקתי. הדברים תלויים ברקע לטענותיה.

        לשאלתך הנוספת ככל שתאחוז באישור רופא שיקבע מגבלות האמור יכול להיות רלבנטי גם להעסקה במקום נוסף ויש לקחת בחשבון את מכלול השיקולים.

        בברכה,
        רעות שגיב, עו"ד
        מנהלת פורום דיני עבודה

        דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
        טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il