שכר טרחה ראוי

  • תשלום מראש לעו"ד
    לדעת | 10/03/2024 09:13

    ברצוני לשאול האם מותר לעו"ד לגירושים להחתים לקוח מראש על חוזה ולדרוש את כל התשלום מראש ,מה שממש יוצר בעיה למי שאינו מרוצה משירותו של עו"ד ואין לו כסף לקחת עו"ד אחר?

    האם לא ראוי שלשכת עורכי הדין ומשרד המשפטים יחוקקו תקנה האוסרת על עו"ד לגבות הכול מראש אלא לחייב בתשלום בהתאם לכל תביעה המוגשת?

    כמו כן בחוזה מופיעה תביעה עתידית בגין כתובה וגירושים  (כי קודם לכן יש משמורת,רכוש, מזונות) .

    מה שקורה בפועל שעו"ד שגבתה על כך כסף מראש בסופו של דבר מייעצת ללקוחה ( 2 שאני יודעת עליהן) לוותר על תביעה זו מכיוון שאין סיכוי בהינתן שהלקוחה קיבלה חלק מהרכוש ,שתקבל בכלל פיצוי על הכתובה בתוספת הסבר שזו בעצם "תביעת הטרדה שעוד עשויה לחייב את הלקוחה בהוצאות בית משפט"

    למה אין חובה על עו"ד לומר את הדברים מראש? למה היא מרשה לעצמה לחייב ולקחת כסף מראש?

    בידיעה ברורה שעוד נכון ללקוחה מאבק על האפוטרופסות והיא תלויה בשירותיה של עו"ד .

    האם יש מקום לפנות לעו"ד בתום כל הליכי הגרושים ולתבוע את הכסף חזרה על תביעה זו?

    בתודה מראש

    ממני שרוצה לדעת

    • שכר טרחה ראוי
      ליאור חאיק, עו"ד | 13/03/2024 17:11

      ככול ויש טענה כלפי גובה שכר טרחה כלשהו, בית המשפט תמיד בודק האם מדובר בשכר טרחה ראוי, כלומר האם עורך הדין ביצע את עבודתו כפי שהתחייב וסיפק את התמורה כלפי הלקוח, כמו גם בחינת מבחנים נוספים רלבנטיים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com