הפרעה/עיכוב תנועה

  • עבירת הפרעה לתנועה וטווח ענישה
    אבי | 06/03/2024 10:37

    היי שאלה, אם קיבלתי דוח תנועה (500 שקלים ו4 נקודות) משוטר על עבירת 6245 והחלטתי להשפט, מה טווח הענישה? קיבלתי מכתב מלחיץ מהמשטרה לאחר שהחלטתי להשפט על טווח ענישה שנשמעת מאוד מוגזמת

    • הפרעה/עיכוב תנועה
      יעקבי | 07/03/2024 11:48

      שלום אבי,

      לא כתבת את הנסיבות של רישום הדו"ח. האם אתה מודה באשמה? במקצתה? כופר באשמה?

      האם יש לך הגנה מוצקה?

      העיקרון המנחה: בית המשפט לא כבול לקנס המקורי. גזר הדין מושפע מכמה גורמים.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • נסיבות רישום הדוח
        אבי | 07/03/2024 18:37

        תודה על המענה!

        אני כופר לחלוטין באשמה, מאחר שהשתלבתי בנתיב ליציאה ימינה כ-700 מטר לפני היציאה. לא הפרעתי לשום רכב אחר ולא גרמתי להאטה.

        אם זה משנה זה קרה במחלף אלוף שדה, כידוע עם תנועה אינטנסיבית ולכן ההשתלבות שלי הייתה רגילה, כזו שנעשית ביום יום

        השאלה היא מה הטווח ענישה שיכול להיות במקרה כזה, לצערי המצלמה שלי באותה עת לא עבדה ולכן הראיות הן רק של המשטרה והגשתי בקשה לעיין בהן.

        כאמור, ניתן לי קנס של 500 שקל ו-4 נקודות.

        • הפרעה לתנועה -המשך
          יעקבי | 10/03/2024 00:00

          שלום אבי,

          על פי תיאורך לא נראה שבוצעה עבירה. מנגד יש לקרוא את גרסת השוטר. אני מניח שהוא סותר את גרסתך. בהכירי את האיזור, התנועה שם צפופה תדיר. האם נשמר קשר עין רצוף בין רכבך לשוטר מרגע העבירה (לכאורה) עד רגע העצירה? בסטייתך ימינה האם גרמת לרכב אחר להאט/לבלום/לסטות/לצפור? האם יש סימוני חיצים על הכביש בקטע הנ"ל? האם קו מקטעים רחב בין הנתיבים? אור יום או לילה? מה מרחק הבחנה בעבירה? האם היה שוטר נוסף? האם נרשם מזכר? האם היו איתך עד/ים ברכב? האם עברך התעבורתי מכביד? האם הואשמת בעבירה כזו בעבר? האם הואשמת בעבר בעבירות מסכנות חיים או בעבירות מקטגוריית ביריונות בכביש?

          אם אתה דבק ואיתן בגרסתך, נסח את הגנתך בצורה אמינה. אולי תצליח לשכנע את השופט.

          אם יש בך ולו שמץ אשמה (תחשוב טוב), נסה להגיע להסדר עם התביעה. המרת סעיף האישום לסעיף מקל יותר (קיפוח זכות = 500 ש"ח 0 נק' או סטיה מנתיב = 250 ש"ח 0 נק' או פניה/סטיה בחוסר זהירות = 250 ש"ח 0 נק') בתמורה להודאה באשמה, הבעת הפנמה וסליחה ורצון לחסוך מזמנו של בימ"ש.

          הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע