זכות הבנק לעכב כספים

  • הבנק עוצר את העברת הכסף
    חי | 03/03/2024 18:56

    נאספו כספים ע"י בעלי מקרקין (במושע) והופקדו בחשבון נאמנות אצל עו"ד. כאחד מבעלי המקרקעין ביקשתי את חלקי בכספים (ע"פ נסח טאבו). עורך הדין הודיעני שהמחלקה המשפטית של הבנק עוצרת את חלוקת הכספים.האם הבנק ראשי להתערב בחלוקת הכספים ואו לעצור את ההעברת הכסף לחשבוני.

    לתשובתכם אודה

    • זכות הבנק לעכב כספים
      עו"ד יעל מולר | 03/03/2024 19:02

      ערב טוב חן,

      יש מקרים בהם לבנק זכות לעכב העברת כספים (למשל במקרה של חשד להלבנת הון). מכיוון שלא פרטת את סיבת הסירוב, לא ניתן להתייחס פרטנית.

      ממליצה לבקש מהמחלקה המשפטית בכתב את סיבת הסירוב.

      בברכה,

      יעל מולר, עו"ד

      מנהלת פורום דיני בנקאות

      הארבעה 28, תל אביב (מגדל צפוני, קומות 34-35)
      טלפון: 03-6749555 ; מייל:yael@mollerlaw.co.il