מחיקת רישום משטרתי

  • מחיקת רישום פלילי
    אלכס | 18/02/2024 23:21

    שלום לכולם, יש לי שני תיקים משנת 2017. אחד על תקיפה בחבלה של ממש שנסגר בחוסר ראיות, השני על שימוש עצמי במריחואנה שנסגר בחוסר עניין לציבור.

    להבנתי, לאחר בדיוק 7 שנים הרישומים האלה ימחקו מהרישום הפלילי אוטומטית, האם זה נכון?

    במידה וכן, האם לאחר שהם נמחקים במידה ואני מבקש לשלוח את הרישום הפלילי לאחת השגרירויות, האם זה מופיע שם?

    במידה והרישום לא נמחק, האם למרות זאת לאחר 7 שנים בדיוק הרישום הפלילי שנשלח לשגרירויות ימנע את העברות או יהיה נקי מעבירות?

    שורה תחתונה, כיצד אני מוודא שהתיקים הנ"ל לא יועברו לשגרירות?

    אשמח לעזרה!

    • מחיקת רישום משטרתי
      עו"ד אמיר מורשתי | 06/03/2024 10:11

      אלכס יקר, ככל והעבירות בוצעו בהיותך בגיר, אז אכן בעבירות מסוג עוון שנעברו ע"י בגירים, הרי בחלוף 7 שנים מעת ביצוע העבירות הרישום המשטרתי אמור להימחק- יחד עם זאת, תקנות המרשם הפלילי ותקנת השבים ( אמות מידה לביטול רישומי משטרה ) 2009 קובעות בתקנה 7 שורת מקרים בהם לא חייב שתהיה מחיקה אוטומטית של הרישום  כך למשל, קיומו של רישום נוסף ברישומי המשטרה ( כמו במקרה שלך כשמדובר בשני רישומים ) . בכל מקרה כבר בחלוף 5 שנים מעת ביצוע העבירות אפשר להגיש בקשה למחיקת הרישומים. שורה תחתונה השגרירויות לא מקבלות מידע אודות רישומים משטרתיים של תיקים סגורים אלא במקרים מיוחדים ונדירים ואתה לא נכלל במסגרתם- כך שבכל מקרה גם אם מכל סיבה שהיא הרישום לא ימחק אוטומטית, הרי כבר עתה הרישומים המשטרתיים שלך לא אמורים לבוא לידיעת השגרירות . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי