ביטול קורס אחרי מספר מפגשים

  • ביטול רישום ללימודים לאחר 5 מפגשים
    איתמר | 30/01/2024 16:42

    שלום,

    נרשמתי לקורס בישול במחיר מאוד גבוה (27 אלף ש״ח) שהתגלה כפארסה אחת גדולה מבחינת איכות ההוראה, הנקיון ואיכות בית הספר.

    השלמתי 4 מפגשים (שבועיים) מתוך בערך 60 מפגשים לאורך שנה וחצי.

    אני מעוניין לבטל, ובקריאה של התקנון עליו אני חתום (בלי שייחסתי לכך חשיבות) - רשום שאין החזר של שכה״ל בכלל לאחר השיעור החמישי. האם זה חוזה תקין משפטית? האם באמת אין דרך להחזיר את הכסף (או את חלקו) לאחר שבועיים בלבד?

    יש לציין שהשיעור הראשון שהיה מעשי (ולא מבוא עיוני) היה בדיוק השיעור החמישי שממנו והלאה אי אפשר לוותר, אבל גם השיעור הראשון שממנו באמת אפשר להבין את איכות בית הספר.

    • ביטול קורס אחרי מספר מפגשים
      ליאור חאיק, עו"ד | 31/01/2024 15:01

      איתמר

      יש פסיקה לכאן ולכאן, וגם כזו שרואה את הקורס כעסקה מתמשכת ולכן אפשר לדרוש את הסכום היחסי בגין השיעורים שלא נוצלו.

      העניין מצריך בדיקה פרטנית כולל ההסכם עליו חתמת, כאשר ייתכן והתניה המדוברת תיחשב לתניה מקפחת בחוזה אחיד

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com