אבי נפטר. האם אימי יכולה לשנות את הצוואה ההדדית?

  • שינוי צוואה הדדית
    בת שבע | 02/01/2024 11:59

    בעבר הורי ערכו צוואה הדדית . אבי נפטר כ 3 שנים . ואימי רוצה לשנות צוואה זו  ולנשל ילד אחד מהצוואה בטענה שלא מגיע לא מתעניין בה לא מזמין לאירועים של ילדיו ממש אין קשר בכלל .. האם ניתן לעשות זאת ? מה הפרוצדורה? האם בעתיד דבר זה יגרום לבעיות כלשהם?

    תודה - לעונים

    • אבי נפטר. האם אימי יכולה לשנות את הצוואה ההדדית?
      עו"ד רוית טוב-לי | 04/02/2024 15:57

      בת שבע שלום,

      כמובן שכדי לקבל תשובה מושכלת כדאי לפנות לעו"ד אמין, מקצועי המתמחה בדיני ירושה, עם הצוואה ההדדית שנערכה.

      ואולם ככלל, וכל עוד הצוואה לא קובעת אחרת המורישה לא יכולה לסטות מהוראותיה של הצוואה ההדדית, אלא אם תחזיר לעיזבון את מה שקיבלה מכוחה.

      זה לא אומר שאין מה לעשות. ישנם פתרונות עוקפים, אולם כדי לקבל את הייעוץ המיטבי, יש לשמוע את כל הנסיבות ולהבין מה כולל העיזבון.

      בברכת אורך ימים,

      רוית.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 074-7826612; מייל: ravit@tovly.co.il