כניסה לדירה על ידי שוטר ללא צו

  • כניסה לדירה מושכרת ללא צו על ידי שוטר
    אנונימי | 31/12/2023 11:27

    שלום אשמח לעזרתך

    יש לנו דייר ששוכר מאיתנו דירה, הגיע שוטר פעם אחת ורצה להיכנס בטענה שהדייר מבוקש לחקירה.

    לא נתנו לו להיכנס

    אחרי שבוע הגיע שוב ואמר שהדייר ברח מאשפוז ויש חשש לחייו ולכן אנחנו מחוייבים לפתוח ללו את הדירה. מה עלינו לעשות?

    • כניסה לדירה על ידי שוטר ללא צו
      עו"ד לירז מאיר | 10/01/2024 22:37

      שלום וברכה,

      הסיפור נשמע לי קצת משונה, ועל כן הייתי מבקשת מהשוטר להציג תעודת שוטר, וכן כל מסמך המאשר את טענותיו, ובכל אופן ישנן מספר עילות המקנות סמכות למשטרת ישראל לפרוץ לדירה שלא בהסכמת הדייר. על פי פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) [נוסח חדש], תשכ"ט-1969 ישנן מספר עילות המקנות לשוטר את הזכות להיכנס לבית ללא צו:

      25. (א) שוטר רשאי, בלא צו חיפוש, להיכנס ולחפש בכל בית או מקום אם –

      (1) יש לשוטר יסוד להניח שמבצעים שם פשע, או שפשע בוצע שם זה מקרוב;

      (2) תופש הבית או המקום פונה לעזרת המשטרה;

      (3) אדם המצוי שם פונה לעזרת המשטרה ויש יסוד להניח שמבוצעת שם עבירה;

      (4) השוטר רודף אחרי אדם המתחמק ממעצר או נמלט ממשמורת חוקית.

      (ב) נוסף על האמור בסעיף קטן (א), בתקופה של שנה החל מיום כ"ד באייר התשפ"ג (15 במאי 2023) (בסעיף זה – תקופת הוראת השעה), שוטר רשאי, בלא צו חיפוש, להיכנס ולחפש בכל בית או מקום אם –

      (1) התעורר חשד סביר זה מקרוב שיש בבית או במקום נשק או חלק מהותי בנשק העשוי לשמש ראיה לביצוע עבירה לפי סעיף 144 לחוק העונשין, אם אי-ביצוע החיפוש באופן מיידי יסכל את מטרת החיפוש, ולא ניתן לקבל צו חיפוש לנוכח הצורך לבצע את החיפוש באופן מיידי כדי למנוע את העלמת הראיה או הפגיעה בה;

      (2) התעורר חשד סביר זה מקרוב שיש בבית או במקום תיעוד או מצלמה העשויים לשמש ראיה לביצוע פשע חמור.

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com