תביעה קטנה כנגד תפיסת טלפון נייד על ידי המשטרה

  • לקיחת הטלפון האישי ע"י משטרת ישראל שלא בסמכות
    yv78 | 25/12/2023 02:36

    רקע :

    נגשתי לתחנה המשטרה להגיש מסמך  מסוים . בהגעתי לתחנת המשטרה אחת השוטרות פנתה אלי וטענה שאני דרוש לחקירה (אדם הגיש נגדי תלונה לפני שנה ואיני מכיר אותו ואת מהות התלונה )

    השוטרת אמרה לי שבזה הרגע אני נכנס לחקירה : ללא טלפון , ללא פנייה מסודרת ... פשוט כלום !

    כאשר אמרתי לה שככה לא מזמינים אדם לחקירה  , היא ושוטר נוסף הצמידו אותי לקיר הכניסו את ידם לכיסים שלי ושדדו אותי (הפעלת  כוח וגניבת רכושי האישי )  לאחר מכן  אזקו אותי  ידיים רגליים והכניסו אותי לחקירה של 10 דקות . יש לציין שנשדד ממני מפתחות , ארנק , טייפ  מנהלים וטאבלאט . בחקירה לא רצו לתת לי ייצוג ממשפטי ע"י עו"ד מהסנגוריה   למרות דרישתי והחקירה נמשכה . בסוף החקירה הוחזרו לי חלק מחפציי האישיים  , קרי : מפתחות והארנק בלבד . הוגשה תלונה במח"ש כנגד השוטרים על שוד שזו עבירה פלילית .

    לשאלתי :

    1. לא היה למשטרה סמכות לתפוס את רכושי הטכנולוגי , החוק אינו מתיר למשטרה לקחת טלפון ואמצעי טכנולוגי כאשר אינם נכללים בחוק , קרי : הטלפון הנייד שלי "כחשוד "  אינו מהווה ראיה על פי סעיף 32 .

    1. האם ניתן להגיש תביעה נגד המשטרה ?

    2. האם ניתן לתבוע את המשטרה בהליך שכזה בבית המשפט לתביעות קטנות ?

    3. במידה ואני מעוניין להגיש תביעה כנגד השוטרים ( לא את המשטרה )  שלא פעלו על פי החוק והסמכות בחוק , האם ניתן לתבוע אותם אישית בבית המשפט לתביעות קטנות באופן אישי ?

    4 . מניסיונך האישי בבתי המשפט , מה גובה הפיצוי שבית המשפט נותנים במקרה של לקיחת טלפון  ואמצעי טכנולוגי ללא סמכות , לא על פי החוק  בתיקים שניהלת בהיותך עו"ד ?

    נא בבקשה לענות בצורה מובנת על כל שאלה ושאלה , תודה .

    • תביעה קטנה כנגד תפיסת טלפון נייד על ידי המשטרה
      עו"ד לירז מאיר | 10/01/2024 22:47

      שלום וברכה

      1. כאשר המשטרה פוגעת באזרח, קיימת לו הזכות לפנות בתלונה למח"ש וכן לתבוע את המשטרה בתביעה אזרחית.

      2. כן.

      3. התביעה אינה פרסונאלית אלא כנגד משטרת ישראל,

      4. אין לי ניסיון בתחום זה, מכיוון שעורכי דין אינם מייצגים בבית משפט לתביעות קטנות.

      5.הליך תביעות קטנות הינו פשוט ונגיש לכל אזרח, קיים חומר רב ברחבי הרשת המסביר כיצד יש לנסח ולהגיש תביעה מעין זה.

      בהצלחה

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com