שימוש מסחרי

  • תמונה מעיתון
    יהודה | 17/12/2023 19:25

    פורסמה בעיתון כתבה עם תמונה, העיתון כמובן נתן קרדיט.

    לי אישית יש ענין כלכלי בעצם הכתבה.

    האם מותר לי לקחת את הכתבה כמו שהיא עם התמונה ולהפיצה, כאשר מתחת פרסום הכתבה אני מוסיף את השורה של העסק שלי שנותן פתרון לבעיה המוזכרת בכתבה העיתונאית.

    כמובן שבפרסום אני אפיץ את הכתבה עם התמונה והקרדיט שכבר פורמה בעיתון.

    • שימוש מסחרי
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/12/2023 12:17

      שלום רב,

      להבנתי מדובר בשימוש מסחרי בכתבה ובתמונה וככל שהדבר לא ייעשה בהסכמת בעלי הזכויות הרי שאתה עשוי להיתבע על ידיהם, גם אם ניתן קרדיט (עמידה בחובה לתת קרדיט, במידה ובהיקף הראויים, בנסיבות העניין, אין די בה בשביל לאפשר שימוש מסחרי ביצירה).