זכות יוצרים של מאייר פרילנסר

  • כמאייר- אני רוצה למכור את הציורים שעשיתי למגזין
    אהרון | 02/12/2023 21:44

    יצרתי למגזין מסוים מדור מאוייר במשך תקופה ארוכה. כל שבוע רעיון אחר מאויר עם חידה פשוטה סביב מעגל השנה.

    לא עשינו שום חוזה, העורכת שילמה לי מחיר נמוך ביותר שהסכמנו עליו שנינו.

    היום התקדמתי לעבודות אחרות, ולפני תקופה אני מגלה בעיתונים והפקות אחרים לילדים- את האיורים שלי מופיעים שם,

    מסתבר שהיא מוכרת אותם גם לאחרים, את האיורים שעשיתי לה, בצירוף לוגו של המגזין שלה, כתוב שהאיורים בחסות המגזין שלה.

    זאת הייתה טעות לא לעשות חוזה. אני עכשיו מבין

    אבל מה ביכולתי לעשות כרגע? לתבוע אני לא רוצה. ביררתי וראיתי שהיא עושה את זה גם עם מאיירים אחרים, ומעגנת את זה בחוזה, הם מוותרים מראש על הזכויות ביודעין.

    איתי היא לא עשתה את זה. אפילו לא דיברנו בטלפון. של מי הזכויות?

    האם אני יכול ללכת ולמכור את המדור הזה שוב ושוב ללקוחות אחרים- בלי שהיא תבוא אלי בטרוניה וללא חשש תביעה?

    • זכות יוצרים של מאייר פרילנסר
      עו"ד אפי אהרונוב | 04/12/2023 18:19

      שלום רב,

      אין באפשרותנו לתת יעוץ משפטי פרטני במסגרת הפורום, בפרט במקרה כזה כשיש חשיבות לבחינת מלוא יריעת העובדות הרלוונטיות.

      ככלל, זכות היוצרים ביצירה מוזמנת, כלומר יצירה שנוצרה על פי הזמנה (ולא במסגרת יחסי עובד-מעביד) זכות היוצרים היא של היוצר, "אלא אם כן הוסכם אחרת בין המזמין והיוצר, במפורש או במשתמע". לאור זאת ובפרט בהיעדר הסכם כתוב, הרי שיש חשיבות רבה לבחינת מלוא העובדות הרלוונטיות על מנת לחוות דעה.