תביעה קטנה נגד חברה מחו"ל

  • שאלה לגבי תביעה קטנה נגד חברה בחו"ל.
    אורי24 | 03/11/2023 14:21

    רכשתי מוצר תקול מאמזון איטליה ולמרות הבטחה שלהם לזכות אותי עליו ועל עלות השילוח הם לא הסכימו לזכות אותי עליו בטענה שמעולם לא קיבלו אותו למרות שיש לי הוכחת מסירה עם חותמת שלהם שהוא התקבל.

    הגשתי תביעה קטנה נגד אמזון ישראל שהם הנציגות שלהם בארץ אולם השופט דחה אותה על הסף כי הם טענו שהם לא מתעסקים במכירות אונליין אלא רק במחשוב ענן.

    בדקתי את העניין והבנתי שאני יכול להגיש את התביעה ישירות אליהם כי אני לא מוכן לוותר להם.

    השאלה שלי היא איך אח"כ המשפט הזה מתנהל? הוא יתנהל בארץ? אני צריך ללכת שם? איך הדברים האלה אח"כ עובדים?

    תודה!

    • תביעה קטנה נגד חברה מחו"ל
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/11/2023 20:47

      שלום

      אפשר להגיש תביעה קטנה בישראל ולבקש היתר המצאה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • אין צורך לבקש "היתר המצאה"
        ץ | 07/11/2023 10:49

        כפי שנקבע בפסיקת בית המשפט העליון (רע"א 2179/21):

        "התקנות החדשות ביטלו את הצורך בקבלת רשות בית המשפט להתיר המצאת כתבי בי-דין מחוץ לתחום המדינה, ובהתקיים התנאים הנדרשים לפי תקנה 166 לתקנות, בעל דין רשאי ואף חייב להמציא את כתב בי-הדין אל מחוץ לתחום המדינה..."