ביטול עסקת מכר מרחוק

  • מוצר במכירה מוקדמת
    ירין | 28/10/2023 11:53

    היי, קניתי מוצר באמצעות עסקת מכר מרחוק בתצורת "מכירה מוקדמת" (כלומר הם מוכרים סחורה שעדיין לא נמצאת בתוך ישראל או שעדיין נמצאת בתהליך ייצור, ואמרו מראש שזה צפוי להישלח בתאריך ככה וככה). אבל אני אחרי שבוע ומשהו הבנתי שייקח עוד הרבה זמן עד שאקבל את המוצר והתחרטתי. שלחתי מייל בבקשה לביטול העסקה והשבת כספי, והם אמרו שלא ניתן לעשות את זה ואני יכול לבטל אותה תוך 14 יום רק לאחר שהמוצר יגיע אליי בטענה שהם הודיעו מראש שייקח זמן. אז מה זה אומר שעכשיו הכסף שלך הלך לפח לחודשיים ומעלה הקרובים?? מה זאת אומרת לא ניתן לבטל כשזה לא נמצא בתוך הארץ? אשמח לעזרה.

    • ביטול עסקת מכר מרחוק
      ליאור חאיק, עו"ד | 30/10/2023 10:17

      שלום

      בהנחה ומדובר בעסקת מכר מרחוק, זכותך לבטל את העסקה ולשלם דמי ביטול מינימליים הקבועים בחוק הגנת הצרכן. אציין כי ישנם מוצרים מסוימים שאין אפשרות לבטלם

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • אז אני לא צריך לחכות שהמוצר יגיע אליי?
        ירין | 30/10/2023 10:29

        תודה רבה קודם כל על המענה. כמובן שאני יודע שאפשר לבטל את העסקה בסופו של דבר, אבל השאלה הקריטית היא האם אפשר לבטל אותה גם כאשר המוצר עדיין לא הגיע אליי? הם טוענים שלא ניתן לבטל הזמנה שבוצעה במסגרת מכירה מוקדמת עד שאקבל את המוצר מכיוון שהוא כבר עובר תהליך ייצור ושילוח לארץ. הטענה הזאת כלל לא מובנת מבחינתי ולא נשמע לי הגיוני שהם קבעו לעצמם חוק שאי אפשר לבטל בגלל שזה בPre sale. אלא אם כן החוקיות כאן באמת שונה ולכן אני שואל. תודה רבה