אי סימון גבולות שטח חניות לרכבי נכים

  • חניית נכה עם תמרור "2 מקומות"
    אסף | 23/10/2023 17:17

    שלום לכולם אשמח להתייעצות
    חניתי את רכבי וקיבלתי דוח עירוני על חניית נכה 1000 ש"ח + גרירת רכב ~350 ש"ח.
    להלן תיאור החניה וצילומים:
    על המדרכה מוצב תמרור 437 ותחתיו תמרור 439 עם הכיתוב "2 מקומות". כשחניתי את רכבי היו 3 רכבים לאחר השלט, ואני חניתי רכב רביעי. על הכביש אין סימוני חניה (הכוונה למלבנים המגדירים את שטח החניה). אמנם לא שמתי לב, ששפת המדרכה הייתה צבועה מהשלט עד למקום שאני חניתי בצבע אפור (בניגוד להמשך המדרכה שהייתה צבועה כחול לבן).
    האם זה חוקי להציב שלט "2 מקומות" כאשר בפועל העייריה נותנת דוח למרחק כזה רחוק של ארבעה רכבים? מה גם שלא מסומן על הכביש עד גודל החניה, כיצד אני אמור לשער מה המרחק?
    הגשתי ערעור ונדחתי, אני מעוניין להגיש תביעה לבית משפט, האם יש לי סיכוי?
    תודה

    • אי סימון גבולות שטח חניות לרכבי נכים
      יעקבי | 24/10/2023 13:24

      שלום אסף,

      בקובץ תקנות והנחיות של משרד התחבורה לעניין הצבה וסימון תמרורים (עמוד 253)

      בנושא הנחיות להצבת תמרורי 437 נאמר:

      סעיף ג': יש לסמן את גבולות השטח שהוקצה למטרה זו באמצעות תמרור 819.

      תמרור 819 זה הפסים הלבנים התוחמים שטח חניה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

    • צרף צילומים כולל של הדו"ח והתשובה שלהם.  לת
      אלעד. | 27/10/2023 01:57