העדר הסכמה לבדיקה

  • ביצוע בדיקה פולשנית ללא הסכמה
    גל | 21/10/2023 15:18

    שלום, הומלץ לי לפנות למומחה קרנית בשל בעייה חוזרת בעין. לצורך כך הקופה דורשת הפנייה מרופא עיניים בלבד. הלכתי לרופאת עיניים כדי לקבל את ההפנייה והיא ביקשה להסתכל בעיניים. רגע אחרי הרגשתי בחומר שורף שנכנס לי לתוך העיניים והרופאה צעקה עלי שלא אזוז תוך שהיא מקרבת לי משהו לתוך העין. שאלתי אותה מה היא עושה והיא אמרה שבדיקת לחץ תוך עיני כי צריך לעשות מגיל 40. מלבד העובדה שאני בכלל עוד לא בגיל הזה, היא פשוט החליטה לבצע בדיקה על דעת עצמה בלי שאסכים לכך ומבלי להגיד לי מראש מה היא עושה. כמובן שנבהלתי מהסיטואציה וביקשתי ממנה רגע להמתין כי הייתי בשוק מהסיטואציה והעיניים שלי שרפו מבלי לדעת מה קורה. לא רק שהיא לא עצרה, היא צעקה עלי שזזתי כי נבהלתי. לקח לי זמן עד שהצלחתי לעצור אותה תוך כדי ויכוח ויחס משפיל שקיבלתי ממנה. יצאתי משם בוכה ואני שבוע אחרי ועדיין בטראומה מכל הארוע הזה. כמובן שגם לא קיבלתי את ההפנייה שהייתי צריכה.

    לפנות בתלונה עליה לא יעזור, מניסיון כי הקופה תמיד תצדיק את המילה שלה ואני יודעת שאין למי לפנות. מצד שני המקרה הזה עדיין משפיע עלי ואני לא מפסיקה לחוות את זה מחדש וגם נותרתי ללא הפנייה שאני צריכה כדי לטפל בבעייה. מה נכון לעשות במקרה הזה?

    • העדר הסכמה לבדיקה
      עו"ד ורד פרי | 23/11/2023 18:10

      שלום גל,

      אכן, רופא צריך להסביר לך מה הוא עומד לבצע בבדיקה, וההתנהלות של הרופאה אינה תקינה, בלשון המעטה.
      נראה לי שהדרך הנכונה במקרה הזה היא לדאוג לבריאות העיניים שלך, ואם את צריכה הפנייה לבדיקת מומחה כלשהו - תגשי אולי לרופא עיניים אחר - ותבקשי את ההפנייה. ברור שהרופא המפנה לא יתן הפנייה אם הוא לא יעשה בדיקה ויבין אם ההפנייה מוצדקת, אבל תוכלי לבקש ממנו לפני הבדיקה שיסביר לך בדיוק מה הוא מתכוון לעשות, כדי שלא תופתעי.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il