היעדרות מעבודה במפעל חוני

  • העדרות מעבודה במפעל חיוני- דחוף
    משה | 13/10/2023 10:58

    שלום רב

    אני עובד בתפקיד משרדי באחד המרכזים הלוגיסטיים של  שירותי בריאות כללית.

    להבנתי כללית מוגדרת כמפעל חיוני.

    אשתי עברה ניתוח ערב מחלה קשה ומבחינה נפשית לא מסוגלת להיות לבד עם הבן (גם מוכר בביטוח לאומי) ומנסים בכל פעם למצוא פתרון עם איזו משפחה להיות בזמן שאני בעבודה. לא אושר לי לעבוד מהבית על ידי מנהל ישיר ולא אכפתי סמכות לבדוק את העניין.

    אשתי מאוד חרדה מהבריאות שלה ועוד יותר בגלל המלחמה ולא מסוגלת להיות לבד עם הבן.

    בעקבות המלחמה המשפחה של אשתי חושבת לטוס ולהשאר בחול עד יעבור זעם ואז לחזור.

    מכיוון שכללית זה מפעל חיוני האם זו עבירה פלילית אם אטוס עם אשתי ובני?

    האם מפעל חיוני אומר שכל מי שבארגון חייב להגיע או שזה ברמה שמית ?

    האם יכולים לפטר אותי אם אצטרף לשתי ובני לחול לאור המצב למרות שיש לי קביעות בכללית וזה מפעל חיוני?

    אשתי באמת לא מסוגלת לתפקד לבד ומתקרבת מאוד להתקף חרדה מרצף נסיבות של מחלה קשה, מלחמה ובני שמוכר בביטוח לאומי (על  ספקטרום).

    המון תודה ובהערכה

    משה

    • היעדרות מעבודה במפעל חוני
      עו"ד אברהם סרוסי | 13/10/2023 14:44

      היי משה,

      ראשית, כדאי שתברר אם באמת מדובר במפעל חיוני לפי ההגדרות. שנית, יש לבדוק אם אתה מוגדר כמגויס, מאחר ולא כל עובד מוגדר כך.

      אם אתה אמנם מגודר כמגויס, היעדרות עשויה לעלות כדי עבירה פלילית שדינה 3 שנות מאסר. זה לא אומר שאוטומטית נכנסים לכלא, אבל עלול להיות מוגש כתב אישום ומדובר בהסתבכות. למעשה, המעמד של מגויס הוא כמו חייל בחובה.

      ממליץ לבחון לעומק ולנהל שיח מול המעסיקים על-מנת לברר את המצב.

      בברכה,

      אברהם סרוסי, עו"ד
      מנהל פורום דיני עבודה

      יצחק שדה 17, מגדל נצבא, תל אביב (קומה 14)
      טלפון: 03-7358855 ; מייל: avi@sarusi-law.com

      • העדרות מעבודה במפעל חיוני- דחוף
        משה | 14/10/2023 17:18

        עוד אברהם סרוסי, שלום רב

        המון תודה על המענה.

        אני רוצה לוודא ברשותך שהבנתי את דבריך.

        להזכיר שאני באחד המרלוגים של שירותי בריאות כללית המספק תרופות וצרפ.

        איך ועם איזה גורם בשירותי בריאות כללית אני יכול לוודא שזה מפעל חיוני לפי ההגדרות כפי שציינת  ?

        איך ועם מי בעבודה לבדוק אם אני מוגדר כמגוייס ?

        אם אדע שאני אכן מוגדר כמגוייס במרלוג / מקום שמוגדר כמפעל חיוני מה אוכל לעשות כי אשתי רגע מהתקף חרדה (אחרי ניתוח בעקבות מחלה קשה שעדיין מעכלת), יש בן המוכר בביטוח לאומי  וגם המשפחה מהצד שלה כנראה תטוס לחול לתקופה של המלחמה ?

        אני אובד עצות

        המון תודה ובהערכה

        משה