שאלה בנוגע לראיות שנדרש להביא להגשת תלונה במשטרה

  • מה הראיות שצריך להגיש למשטרה כאשר מגישים תלונה?
    גבי נאור | 24/09/2023 16:03

    האם אפשר להגיש תלונה והמשטרה תחקור או שצריך תמיד להציג ראיות?

    האם צריך תלונה למשטרה עם עורך דין? מה עורך דין יכול לעזור?

    • שאלה בנוגע לראיות שנדרש להביא להגשת תלונה במשטרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 21/12/2023 09:48

      גבי יקר, התשובה לשאלה אילו ראיות יש להגיש למשטרה כאשר מגישים תלונה היא תלוית נסיבות התלונה, אבל בעיקרון כל ראייה שיש לך אשר בכוחה לבסס את התלונה במשטרה, מצופה ממך לצרף לתלונה- למשל מסרונים מאיימים שנשלחו אליך , צילומים/ תעודה רפואית הרלוונטים לתלונה וכדומה. ברוב המקרים אין צורך להגיש תלונה באמצעות עו"ד ולעיתים ( ואני יודע שעו"ד יכולים לכעוס עליי שאני כותב זאת ) הגשת תלונה לאחר הכנה אצל עו"ד עלולה דווקא לפגוע באותנטיות של התלונה ואף עלולה להוביל בהמשך לטענות מצד הסניגור של החשוד/נאשם בעתיד, כי מדובר בתלונה "מבושלת" שאינה אמיתית. יחד עם זאת, לעיתים כשמדובר בתלונה בגין אירוע מורכב , למשל כשמדובר בעבירות מרמה וצווארון לבן- פנייה לעו"ד לפני הגשת התלונה יכולה לעזור למתלונן לעשות סדר בראיות שהוא יכול וכדאי שיביא עימו לביסוס התלונה וכן תאפשר למתלונן להגיש תלונה מסודרת תוך התמקדות בעיקר ולא בדברים שאינם רלוונטים לדין הפלילי . מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי