תלונה אנונימית

  • שמירת חיסיון פרטי המתלונן ואי מעורבותו מעבר להגשת
    פנחס | 07/09/2023 23:50

    מדובר בעסק מסוג מכון יופי הפועל ללא רישיון עסק וחשד בסבירות גבוהה כי הקוסמטיקאית מבצעת פרוצדורות בציוד מתקדם ומסוכן ולא ברור אם יש לה הסמכה לכך.

    פניתי לרישוי עסקים,לכתבי טלויזיה,משרד העבודה/הכשרה מקצועית וכשלתי להביא את הדבר לידי פרסום וכן כשלתי בקבלת מידע האם הקוסמטיקאית לכאורה,קיבלה הסמכה/תעודה לפרוצדורות שהיא מבצעת.

    התקשרתי למשטרת ישראל 102 ונאמר לי כי הם רשאים להכנס לבית עסק ולבדוק את כשרותו.

    אך מה לעשות שלקוסמטיקאית יש גם בעל שלפי המידע שאספתי, עלול להיות מסוכן בסבירות גבוהה.

    מאחר ואי אפשר להגיש במשטרה תלונה אנונימית,האם:

    1. פרטי ישארו חסויים או יחשפו עם כל תוכן התיק לנשוא התלונה או למרשו?

    2. האם אהיה מעורב בתיק באיזשהו אופן (על אף היותי פאסיבי ואני רק מוסר מידע שאספתי) ואז אחשף פיזית לנשוא התלונה?

    3. ובכלל,האם משטרת ישראל תעשה משהו בנדון כאשר נושא ההסמכה הוא רק בגדר חשד כשהרשויות מסרבות לשחרר לי מידע. (מלבד רישוי עסקים שהודיעוני כי העסק לא רשום אצלם)

    4. אציין שאינני נפגע אלא מעוניין להסיר מפגע ציבורי (כשאשתי עלולה להיות נפגעת פוטנציאלית,ומכאן המוטיבציה שלי)

    ת ו ד ה

    • תלונה אנונימית
      עו"ד לירז מאיר | 17/09/2023 22:01

      שלום וברכה

      לעניין החקירה המשטרתית, הכתובת לשאלותיך היא משטרת ישראל.

      שנה טובה

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com