מענה

  • לשון הרע - לא מוצא לזה תשובה באף מקום
    זאב | 05/09/2023 00:44

    א. עומד בתנאי הפרסום? כן.

    ב. יש פוטנציאל פגיעה? כן וגם נזק.

    השאלה: מה קורה אם נפגעת הדיבה היא גם המפרסמת?

    במקום עבודה חדש הדורש רמת אמינות גבוהה אחד העובדים שאיתה בצוות כל הזמן האכיל אותה שקרים והיא סמכה עליו ולא בדקה אם מה שאמר לה נכון עד שיום אחד פרסמה בקבוצת ווטסאפ של כל הצוות(12) הודעה שמכילה את השקרים (הנוגעים לשאר העובדים בצוות).

    מיד אחרי - אותו עובד הגיב לה בקבוצה תוך שהוא מתייחס ספציפית לשקר ("אם ...השקר... כפי שכתבת הוא כך אז...") וניסה להדגיש שמה שהיא עושה פוגע באחרים ועובדת בכירה אחרת כתבה שם אחריו את האמת.

    עד לאותו רגע חוץ ממנה כולם ידעו שמה שכתבה והסתמכה עליו זה שקר והיא איבדה כל אמינות מולם.

    בדיעבד התברר שאותו עובד התמודד לפנייה לאותו תפקיד ולא התקבל. אחרי המקרה הזה היא הועברה מתפקידה והוא קיבל אותו.

    היא צריכה להמשיך לעבוד עם אותם אנשים שלא סומכים עליה יותר, והוא "מנהל" אותה.

    זה באמת תמצות של הדברים כי יש עוד המון.

    אני שואל רק מבחינת פגיעה בשמה הטוב באמינות וביחסים עם שאר העובדים, לא צריך להתייחס להאם ניתן להוכיח שידע שהוא משקר(כן) או לגביי דיני עבודה.

    האם הדבר עונה להגדרת לשון הרע? היא רוצה לתבוע אותו על המבוכה והפגיעה באמינות שלה ומן הסתם הפגיעה בעבודה וביחסים מול אחרים.

    • מענה
      עו"ד אורי שורר | 27/09/2023 09:10

      זאב שלום,

      פנייך מורכבת ומצריכה מענה מקיף לכל שאלותיך, שלא ניתן לעשות זאת במסגרת פורום זה.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד ולקבל מענה לשאלותיך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il