הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תשלומים החלים על חבר אגודה

  • דמי כניסה לאגודה שיתופית ביו"ש
    יואל | 29/08/2023 14:39

    שלום רב,

    רכשתי לאחרונה בית ביישוב ביו"ש, וכאשר רכשתי אותו אמרו שעליי לשלם גם דמי חברות באגודה בסך של עשרות אלפי ש"ח. יאמר לזכותם שישנם שירותים רבים שהאגודה מעניקה לכלל התושבים. אך לאחרונה הבנתי כי תשלום זה הוא לא חובה.

    האם אוכל לדרוש את כספי חזרה או שמא הם יוכלו להטיל עליי תשלומים חודשיים בגין זה, בגלל שלא אהיה חבר אגודה?

    • תשלומים החלים על חבר אגודה
      עו"ד יעל פרי | 13/09/2023 12:20

      יואל שלום

      תקנון האגודה הוא החוזה המחייב בין חברי האגודה לבין האגודה ובין החברים בינם- לבין עצמם

      בין היתר, קובע התקנון את חובותיו של החבר לאגודה לרבות נושא התשלומים השונים לאגודה.

      בכדי להשיב לשאלתך הספציפית יש לבחון את המקרה הספציפי מול התקנון של האגודה המדוברת.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il