חניה בתחום תחנת אוטובוס בשבת

  • סימון תחנת אוטובוס
    גל | 06/08/2023 08:40

    במוצאי-שבת החניתי את רכבי במפרץ תחנת אוטובוס (מאוד גדול 20 מטר מצד לצד) שמיועד גם להחנות רכבים ביום המנוחה.

    על המדרכה לא היה מסומן שום צבע (אדום צהוב) והמון רכבים החנו גם הם.

    החניתי את הרכב 7 מטר לאחר תחנת האוטובוס

    כשחזרתי גיליתי שקיבלתי דוח על חניה בשטח המיועד לתחנת אוטובוס וגיליתי שעל הכביש(לא על המדרכה)

    צבוע הצבע אדום צהוב שבקושי אפשר לשים לב אליו(דהוי מאוד)

    האם יש אפשרות לערער על הדוח?

    תודה מראש ??

    • חניה בתחום תחנת אוטובוס בשבת
      יעקבי | 06/08/2023 12:30

      שלום גל,

      מדצבמר 2018 חל היתר לחנות בתחום תחנת אוטובוס בסוף שבוע ובחג.

      להיתר יש תנאים: 1. התחנה בתחום שטח עירוני.

      2. כפוף להצבת שלט המתיר חניה בתחנה הספציפית (הרבה רשויות מחילות את התקנה באופן גורף ונמנעות מלהציב שלט מטעמי חיסכון).

      3. אסור לחנות בתחנת אוטובוס המצוייה בנת"ץ.

      4. אסור לחנות בתחנת אוטובוס המשמת מסוף.

      5. מותר לחנות מיום שישי שעה 20:00 עד שבת שעה 16:00. כנ"ל לגבי חג.

      אם לא חרגת מהתנאים הנ"ל תערער.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • סימון תחנת אוטובוס
        גל | 06/08/2023 21:08

        ומה בקשר לזה שהסימון (אדום צהוב) לא היה על המדרכה והיה מסומן על הכביש ובקושי היה אפשר להבין שזה ההמשך של התחנה?

        כי זה היה מפרץ מאוד ארוך

        • חניה בתחנת אוטובוס
          יעקבי | 07/08/2023 12:16

          שוב שלום גל,

          הסימון אדום-צהוב הוא סימון של אבני השפה בתחום התחנה ואינו מסומן על הכביש. נקרא תמרור 511.

          שלט התחנה הוא תמרור בפני עצמו (מס' 505) ועל פי תקנת תעבורה 72(א)(12) אסור לחנות 20 מטר לפני תחנת אוטובוס ו-20 מטר אחרי התחנה. אם מסומן תמרור 511 אזי האיסור בגבולותיו.