נזק לרכבי בזמן שחנה בכחול-לבן. מי נושא באחריות?

  • רכב ניזוק בכחול לבן
    רכב ניזוק בחניה כחול לבן | 05/08/2023 16:13

    שלום, אם החנתי את רכיבי בכחול לבן לפי החוק, איינני מפריע לתנועה או בולט לכביש באופן חריג. שילמתי על החניה או היני תושב העיר, במקרה ופגע ברכבי רכב אחר, משאית, רכבי ניזוק ואין לי דרך לאתר את בעל הרכב הפוגע. האם העירייה פטורה מכל אשמה? הריי אני קניתי את החניה או הזכות להחנות את ריכבי בשיטחה. בדומה לחניון פרטי שרכבי ניזוק יש אחריות לבעל החניון על הנזק אלא אם כתוב אחרת.

    • נזק לרכבי בזמן שחנה בכחול-לבן. מי נושא באחריות?
      יעקבי | 05/08/2023 21:08

      שלום,

      הנושא לא שייך לדיני תעבורה. מציע לפנות לפורום דיני נזיקין המקביל.

      אגב, תבדוק אם יש מצלמות של העיריה שמכסות את המקום. גש למשטרה (מש"ל) תגיש תלונה ועם זאת תפנה ל'מוקד רואה' של העיריה ובקש סרטון של האירוע. במקביל בדוק אם יש מצלמה של בית עסק בסביבה.

      בהצלחה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.