כיצד משלמים כאשר המשכיר מתעלם?

  • ביטןל צ'ק
    אביב | 16/07/2023 20:49

    שלום רב,

    אני שוכר דירה מזה שנה. קיבלתי חיוב מים גבוה מאוד (פי 4) במרץ אפריל, כשבעל הדירה לא השתתף איתי בסכום. בחודש מאי יוני הגיע חשבון מים של פי 9, כשחברת המים מציינת שמדובר כנראה בנזילה ומשהו חריג. בעל הדירה מצידו בדק מול חברת המים ואמר לי שמד המים לא מראה נזילה והוא ממשיך לבדוק את הדברים. מכיוון שחודש יולי הוא בחודש האחרון שלי בדירה, ציינתי לפניו שהפרוצדורה מול חברת המים תיקח זמן, ואני אמור לשלם בחודש יולי על כל החיוב הגבוה, ולכן אני מבקש שישלם את החשבונית הגבוהה, בקיזוז ממה שאני בדרך כלל משלם.

    בעל הדירה לא הסכים לשלם בטענה שהוא עוד בבדיקות מול חברת המים, וככה או ככה הוא יתחלק איתי חצי חצי. לא הסכמתי עם כך, ואמרתי לו שבגלל שזה החודש האחרון, אני מבטל לו את הצ'ק שאמור לרדת ביולי, ואני אקזז לו מהשכירות את היתרה הגבוהה והעביר לו בהעברה בנקאית.

    ביצעתי את הביטול, אך הוא עדיין לא מגיב לי ולא נתן לי חשבון בנק להעביר לו את הכסף. שאלתי היא כזו, מה הוא יכול לעשות, ומה עלי לעשות.

    אני בכל יום כותב לו שאני רוצה להעביר לו את דמי השכירות המקוזזים מהמים, והוא לא עונה.

    • כיצד משלמים כאשר המשכיר מתעלם?
      ליאור חאיק, עו"ד | 17/07/2023 15:04

      שלום

      אתה יכול לרשום לו שיק ולשלוח לו בדואר רשום. לא חובה לשלם בהעברה בנקאית.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com