האם קללות מהוות לשון הרע?

  • לשון הרע/העלבת עובד ציבור
    אסי | 15/07/2023 21:19

    שבוע טוב,אני עובד כמוקדן ברשות מקומית,לאחרונה אנו נתקלים במקרים שתושבים מקללים אותנו באופן אישי ואף שולחים הודעות נאצה בווטצאפ העירוני ,ההנחיה היא לנתק את הטלפון במקרה כזה,אך שאלותיי הן האם ניתן לתבוע אזרח בגין העלבת עובד ציבור/לשון הרע במיקרים אילו?האם יש איזה שהוא סיכוי לקבל(או שמגיע לנו) גיבוי מהיועצת המשפטית של העירייה? …יש לציין כי כל השיחות מוקלטות וההודעות משמרות …אפילו למען ייראו ויראו.

    תודה מראש

    • האם קללות מהוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 19/07/2023 12:38

      אסי שלום,

      ראשית, עניין העלבת עובד ציבור זו עבירה פלילית.

      שנית, לעניין הגשת תביעה אזרחית בגין פרסום לשון הרע - האם הקללות מכוונות למוקדן כזה או אחר או שמדובר בקללות כלליות? ככל שמדובר בקללות כלליות, לא ניתן להגיש תביעה אלא רק היועץ המשפטי לממשלה.

      לכל זאת יש להוסיף את העניין שבדר"כ קללות לא מהוות אוטומטית לשון הרע ויש לבחון בדיוק מה נאמר ומי נחשף לזה.

      מציע להתייעץ עם עו"ד על מנת לבחון את חומר הראיות.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il

      • לשון הרע
        אסי | 19/07/2023 19:36

        תודה רבה,במידה וזה יהיה רלוונטי אפנה אליך בשמחה ??