האם תלונת שווא מהווה לשון הרע?

  • מקרה מאד בעייתי ומורכב
    אלון | 15/07/2023 20:24

    מדובר רק על אחת מן התלונות השווא שהגרושה הגישה נגדי.
    במהלך פגישה עם הילדים במרכז הקשר, הילדים השתמשו באלימות מילולית ופיזית כלפי ,לא משהו חדש ועלה בתסקירים של עו"ס לסדרי הדין. בפעם הזאת פשוט לא הייתי מסוגל לשאת זאת ,הסברתי את עצמי לעובדות הסוציאליות שנכחו במקום וראו כל המתרחש, ועזבתי בתרם עת
    כמה שעות לאחר מכן הגרושה הגישה נגדי תלונה במשטרה כי הייתי אלים כלפי אחד הילדים ועשיתי כל מיני דברים כנגד הילד, שלא נכון בעליל ולא קרה. נלקחתי לתחנה לצורך חקירה ושוחררתי כעבור 4 שעות. כמה ימים לאחר מכן הגרושה הגישה לצו הגנה. משרד הרווחה גם כן הגישו תגובה ושם נאמר בפירוש כי לא היה שום דבר משהגרושה מתארת.  אך בית המשפט עדיין נתן לה צו הגנה לא מובן על מה בדיוק
    מה אני יכול לעשות כנגד אישה הזאת?

    • האם תלונת שווא מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 19/07/2023 11:22

      אלון שלום,

      מתיאוריך עולה כי ניתן להוכיח שגרושתך שיקרה למשטרה ולמעשה הגישה תלונת שווא.

      ניתן במקרים שכאלו להגיש תביעת דיבה בגין מעשיה.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת תביעה ולבחון אילו עוד פעולות ניתן לנקוט.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il