מנהל מחלקה עם דרישות מוגזמות, האם זה נגד החוק?

  • מנהל מחלקה עם דרישות מוגזמות, האם זה נגד החוק?
    אלכסנדר יוספי | 09/07/2023 14:19

    שלום,

    כחלק מהעבודה שלנו אנחנו טסים לחול לעבור אצל הלקוח ל1-2 שבועות כל כמה חודשים. למנהל מחלקת יש דרישות שמרגישות מגוחכות ורצינו לבדוק אם יש לו זכות לדרוש את הדברים האלו מאיתנו, או שחלקם נגד החוק.

    1. הוא אמר לנו שהוא לא מרשה לעשן בהליכה בדרך אל ו מ הלקוח כי הם נראים כמו פרחות, יש לו זכות להתערב במה שאנחנו עושים בדרך הלוך/חזור מהלקוח? זה הרגיש כמו חדירה משמעותית לפרטיות

    2. השעות עבודה כמעט בלתי מוגבלות בחול, כמעט כל פרויקט יהיה 10+ שעות עבודה כל יום, לפעמים ימי 14 שעות

    3.  הדרישות לבוש: אנחנו נדרשים ללבוש חליפה ללקוחות בחול, כולל חגורה ונעליים אלגנטיות. לא מספקים לנו אף אחד מהדברט האלו (צריכים לקנות על חשבוננו), והוא מתערב בזה ברמה של איזה אבזם חגורה הוא מסכים, איזה נעליים (לא רק צבע, ממש לרמת המרקם, לא חלק מידי, לא מט מידי, ללא פסים, וכ'ו), וזה יגרום לעוד הוצאות מאיתנו, אין חוק שמגן עלינו מזה? (זה לא מצוין בחוזה עבודה)

    4. הם מחזירים ימי מנוחה אם טסו/עבדו בסופש, אבל רק לפי שיקולם, למשך אם נחתת בארץ בשבת ב4 בבוקר אתה לא מקבל על זה יום מנוחה בחזרה, זה חוקי? יש חוק שמסביר על מה/כמה מגיע יום מנוחה חזרה?

    תודה רבה!