הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תוקפו של מינוי בן ממשיך

  • בן ממשיך ללא יורשים
    יוסי | 27/06/2023 06:41

    לבן הממשיך במושב שהוגדר על ידי הוריו, אין בת זוג וילדים. מה קורה במקרים באם הלך לעולמו או שאינו כשיר בריאותית ? האם אח אחר או יורשי אח אחר נכנסים בנעליו ?

    • תוקפו של מינוי בן ממשיך
      עו"ד יעל פרי | 29/06/2023 08:27

      יוסי שלום,

      בשאלתך חסרים פרטים רבים ומהותיים המקשים עלי להשיב לשאלתך ולפיכך אשיב באופן עקרוני בלבד:

      מינויו של בן ממשיך הינו מינוי שנעשה על ידי בעלי הזכויות (בדרך כלל ההורים) בחייהם וכל עוד ההורים בחיים לבן הממשיך זכות חוזית. רק לאחר ששני ההורים הולכים לעולמם הופכת הזכות החוזית של הבן הממשיך לזכות קניינית.

      מינוי בן ממשיך שנעשה כדין כמוהו כעסקת מתנה ולא ניתן לחזור ממנה אלא אם הושגה הסכמה לכך או בית המשפט קבע כי המתנה בטלה.

      במידה והבן הממשיך הופך להיות לא כשיר מבחינה בריאותית אין הדבר משנה את עצם המינוי.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il