תשובה

  • כמה זה שכ"ט מקובל גביית חוב של כ-8,000 ש"ח
    נחמה | 25/06/2023 14:51

    שלום

    עו"ד מנהל איתי דין ודברים לגבי שכ"ט. זה חוב ששולם למרשו כ-8,000 ש"ח והוא דורש כ-50% שכ"ט.

    זה מקובל? זה ראוי?

    • תשובה
      פנחס | 26/06/2023 13:03

      ראשית, השאלה היא האם הייתה הסכמה ביניכם כמה יקבל מהגבייה? אם קיימת הסכמה - יש לפעול לפיה.

      שנית, אם אין הסכמה כנ"ל ביניכם, אז עולה שאלת השכר הראוי. כאן יש לבחון מהן פעולות הגבייה בהן נקט לשם הצלחת הגבייה ומה השכר הראוי ככלל. נראה ש- 20-25 אחוזים מהגבייה הם שכר ראוי ככלל.

    • שכ"ט
      צבי שמיר, עו"ד | 27/06/2023 17:50

      בהוצאה לפועל מתווסף שכ"ט א ושכ"ט ב ועל חוב של 8,000 ש"ח שכרי הטרה יעמדו על כ-1,600 ש"ח קרי - החוב לגבייה יעמוד על 9,600
      מקובל לגבות בהתאמה 20% + מע"מ אבל בשביל עו"ד שלא מתעסק בהוצאה לפועל וצריך לטפל בתיק בודד לא משתלם לעבוד על התיק בשביל 1,600 ש"ח

      את מוזמנת לפנות למשרדי
      בברכה,

      צבי שמיר, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      צה"ל 26, גן יבנה
      טל': 072-2485511; מייל: shamir@nonstop-law.com