אי מימוש אחריות לגופי תאורה

  • אחריות על גופי תאורת חירום
    אילן | 24/06/2023 10:03

    קבלן חשמל התקין אצלנו בבניין גופי תאורת חירום ונתן אחריות בכתב. באתר שלו רשום לגבי האחריות כי "2 שנות אחריות על כל המוצרים!!!" (אנחנו הצלחנו לשכנע אותו לתת לתקופה קצת חותר ארוכה בשל סכום העסקה הגבוה).

    חלפו מספר חודשים, ואחד הגופים התקלקל, והקבלן החליפו. לאחר עוד מספר שבועות, גם הגוף החלופי התקלקל והקבלן טוען כי הגוף לא באחריות (לא הגוף הזה ואף לא שאר הגופים שהתקין אצלנו) וכי ההחלפה הקודמת בוצעה על ידו כי "עשה לנו טובה".

    בבדיקה של אב הבית מטעם חברת הניהול נמצא כי בהדלקת המפסק, התאורה לא דולקת. על המנורה אין אחריות - אבל היא תקינה. ספק הכח גם תקין כי רואים שהוא מגיב להדלקה מהמפסק. המשמעות היא שאחד הרכיבים האחרים בגוף אינו תקין. וכאמור, המתקין מסרב להכיר באחריות על כך. טוען גם כי קיים חוק במועצה לצרכנות כי על גופים שמחירם אינו עולה על כמה עשרות ש"ח (כמו גוף התאורה הנדון), אין כל אחריות.

    האם הקבלן צודק ואם לא, איך צריך להתקדם עם העניין?!

    • אי מימוש אחריות לגופי תאורה
      ליאור חאיק, עו"ד | 25/06/2023 16:08

      אילן שלום

      התנהלות הקבלן על פניו אינה תקינה ומהווה הפרה של תנאי האחריות.

      אינני מכיר כל חוק כזה המוזכר בשאלתך, אבל בכל מקרה, הייתי מציע בשלב ראשון להוציא מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים לקבלן באמצעות עורך דין במטרה לגרום לו לכבד את האחריות על המוצרים. ככול ויסרב - ניתן בהחלט לשקול הליך משפטי בו ייתבע הנזק.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com