המשכיר מבקש למכור את הדירה

  • מכירת דירה בזמן השכרת דירה
    מתי | 04/05/2023 07:30

    שלום, ביתי שוכרת דירה חידשה חוזה ב-02/23 לשנה שניה ובתחילת השכירות נאמר לה שזו דירה להשקעה ע"י 2 חברים שרכשו אותה , בסוף 03/23 הודיע המשכיר כי הוא רוצה למכור את הדירה ורוצה להגיע עם אנשיו בכדי לראות את הדירה שאלתי , אין שום סעיף בחוזה המחייב לכך בדקנו  ואהם חייבת הבת שלי  להראות את הדירה ? אציין שהיא חד הורית עובדת אחר הצהרים וגם בקרים וזה פוגע לה בשכר האם היא ראויה לפיצוי? מה קורה אם הדירה לא נמכרת מיד ויש עד סיום החוזה 9 חודשים האם ניתן להפריע לפרטיות שלה ?האם ניתן להחליט להראות דירה כל שבועיים ? תודה רבה

    • המשכיר מבקש למכור את הדירה
      ליאור חאיק, עו"ד | 04/05/2023 13:46

      היי מתי

      צריך לבדוק את ההסכם, אבל באופן כללי, אם המשכיר מוכר את הדירה הזכויות של השוכר לא אמורות להיפגע והמשכיר החדש ייכנס בנעליה ומחויב להסכם השכירות המקורי שנחתם מולה

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • האם שוכר חייב להסכים לדרישה להציג את הדירה?
      חיים | 03/07/2023 09:28

      אם אין בחוזה סעיף המחייב את בתך להציג את הדירה בפני רוכשים פוטנציאליים, לכאורה היא אינה חייבת להסכים לכך.

      מצד שני, היא כן חייבת, על-פי החוק, לפעול בתום לב וכמקובל, וסירוב לביקורי רוכשים עלול להתפרש כהפרת חובה זו.

      ראה למשל החלטה ב-תא"ח 12027-10-11, חברת חלקה 37 בגוש 6747 בע"מ נ' נתנאל ואח'. אמנם בחוזה שנדון שם השוכר כן התחייב לאפשר למשכיר להציג את המושכר בפני שוכרים או רוכשים פוטנציאליים לפני תום תקופת השכירות, אך השופטת ציינה, כי מחויבות זו קיימת גם מכוח ההוראה הכללית שבסעיף 39 לחוק החוזים, הקובע כי "בקיום של חיוב הנובע מחוזה יש לנהוג בדרך מקובלת ובתום לב, והוא הדין לגבי שימוש בזכות הנובעת מחוזה", ועוד הוסיפה, כי סירובם של המשיבים להראות את הדירה לרוכשים פוטנציאליים מנוגדת לא רק להוראות ההסכם, אלא גם מהווה שימוש בזכות שלא בדרך מקובלת וחוסר תום לב בוטה בקיום ההסכם, הגובל בהתעמרות במבקשת, בעלת הזכויות הקנייניות בדירה (סעיף 64 ו-67 להחלטה). מסקנות השופטת בהחלטת ביניים זו אוששו בפסק הדין שניתן בתיק.

      לכן רצוי להגיע לפשרה בנושא, למשל: להסכים לביקור רוכשים בחודש האחרון לשכירות בלבד, פעם בשבוע למשך רבע שעה, ביום ובשעה שתואמו לפחות 48 שעות מראש.