כיצד ניתן לפרק שיתוף במקרקעין?

  • פירוק שיתוף במקרקעין
    ישי | 01/05/2023 13:34

    שלום וברכה,

    הבנתי שכתב תביעה לפירוק שיתוף ניתן להגיש אך  ורק כשהדירה רשומה בטאבו על שם הבעלים.

    מה עושים בדירת ירושה, שחלק מהיורשים לא משתפים פעולה לרשום אותה ולפעמים לא ניתן לרשום בגלל חובות שרובצים על הדירה שהיורשים לא מסוגלים כלכלית לשלמם וצריך למכור את הדירה על מנת לשלם את החובות, מה עושים במצב זה שהדירה רשומה על שם המוריש או על חלק מהיורשים אך לא על כולם, האם ניתן להגיש לבית המשפט כתב תביעה לפירוק שיתוף ולומר שישנה בעיה לבצע את הרישום ושכנגד הצגת צו ירושה / קיום צוואה בית המשפט יאשר מכירת הדירה תשלום החובות ורישומה לאחר מכן ?

    ושאלה נוספת, האם זה נכון שדירה שאינה רשומה בטאבו אלא ברמ"י לא ניתן להגיש כתב תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין אלא צריך להגיש כתב תביעה לפירוק במטלטלין ? ומה הדין שבדירה זו שגם היא אינה רשומה ברמ"י על שם הירושים מכיוון שישנן חובות ?

    בתודה מראש

    • כיצד ניתן לפרק שיתוף במקרקעין?
      עו"ד אבי קיסוס | 03/05/2023 14:19

      שלום רב,

      השאלה עוסקת בענייני נדל"ן יחד עם דיני המשפחה. המקום לשאלות אילו הם בפורום נדל"ן ו/או בפורום דיני משפחה.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com