אפליה בעבודה

  • תביעה על רקע אפליה בעבודה
    אביאל | 19/04/2023 12:14

    במקרה והתקבלתי לעבודה, חתמתי על חוזה וכל המסמכים הנדרשים, ולאחר מכן שאלתי כמה שאלות וניסיתי לברר אינפורמציה מהמעסיק שלי, ביום הראשון לתחילת העבודה נאמר לי כי פתאום אני "לא מתאים לתפקיד" ואני לא משדר מוטיבציה לעבודה, הסברתי כי אני אדם עם מוגבלות (נפשית) והסיבה שאני שואל המון שאלות זה כדי לוודא כי הכל תקין, שיש לי עם מי לדבר, והשאלות שלי היו בכלל שאלות על הזכויות שלי אם אני רוצה לקבל חופשה על סמך חגים נוצריים.

    לא היה לי מענה ראוי, נפנפו אותי מאוד מהר בשונה ממקודם שניסו לענות על כל מה ששאלתי, עכשיו לא היה לי מענה כמעט וכלל, ולא נתנו לי להתחיל עבודה. הדבר גרם לי לעוגמת נפש וטלטול נפשי ובגלל המוגבלות שלי קשה לי יותר למצוא עבודה חדשה מהחשש והפרנויה כי אות דבר יקרה שוב ולא יתנו לי לעבוד על רקע הנכות שלי והדת.

    האם קרה פה מקרה של אפליה והאם אני יכול לעשות עם זה משהו?

    • אפליה בעבודה
      עו"ד ענבל תמם | 22/04/2023 07:38

      שלום רב,

      נראה כי אין עילת תביעה על רקע אפליה, אלא אם יש לך אפשרות להוכיח כי הפיטורים נעשו בעקבות המוגבלות שלך.

      בפעם הבאה אולי כדאי לחשוב לקבל את הסכם העבודה טרם תחילת העבודה, בו תהיינה כתובות כל זכויותיך וכך תהיה בטוח יותר.

      בהצלחה רבה,

      בברכה,

      ענבל תמם, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      השקמה 2, בניין אפרידר, אזור
      טל': 050-2551800; מייל: inbalta2@gmail.com