תשובה

  • פסק דין
    רפי | 28/03/2023 17:35

    שלום.רשם ביהמ"ש נתן פסק .דין ומבקש להתנהג כפי פסק דין.הנתבעת צריכה לשלם לתובע....וב.תשלומים חצי שנה.הנתבעת לאחר שהתיק סגור מיום 19.3.23 מבקשת לשלם לביהמ"ש ולא לתובע כפסק דין.הרשם מפר הפסק דין ומאשר לה.התובע אינו מסכים לכך ולמסירת מספר חשבון.האם מותר לרשם להכנס לכיסה? שתשלם בתשלומים וללא ריבית כחוק עד לתשלום המלא בפועל? והאם מותר לו לפתע להפר הפסק דין שתשלם להיהמ"ש ולא לתובע כרשום בפסק הדין? ולעשות מהתובע  בשפת העם,זבל?? תודה למענה.

    • תשובה
      שאול אמרני, עו"ד | 29/03/2023 23:07

      אם הביקורת שלך נוגעת לכך שהשופט הסכים שהתשלום לך ייעשה דרך הפקדה בקופת בית המשפט ולא ישירות לך, אינני חושב שזה סותר את פסק הדין, כל עוד יבוצע תשלום כפי שקבוע.

      יכול להיות שהנתבעת אינה רוצה קשר איתך באמצעות התשלום. בית משפט לא יחייב אותה לשלם ישירות לך, כל עוד בסופו של דבר היא תשלם, ואתה תקבל.

      לא נראה לי שיש מה לעשות במקרה זה.

      אין לך סיבה אמיתית לכעוס. מה שחשוב הוא שתקבל את הכסף שנפסק לטובתך.