האם צריך לרשום יצירה חדשה או שהיא מוגנת מעת יצירתה

  • ספר
    רפי | 27/03/2023 14:56

    ציירתי ספר לילדים, אני רוצה דעת איך אני מגן עליו.

    • האם צריך לרשום יצירה חדשה או שהיא מוגנת מעת יצירתה
      עו"ד דניאל בן שלמה | 13/04/2023 16:41

      רפי שלום,

      יצירה אמנותית, כגון ציור, מהווה יצירה מוגנת לפי חוק זכות יוצרים (בהנחה שהיא עומדת בדרישות בחוק ובפסיקה כגון מקוריות והשקעה).

      בישראל אין צורך לבצע פעולה (כגון רישום) כדי להקנות הגנה ליצירה, והיא מוגנת לפי חוק מעת יצירתה.

      עם זאת, לעיתים כדאי לתעד את זכויותיך ביצירה, ויש כמה דרכים לעשות זאת, ובין היתר באמצעות הפקדה של עותק וחתימה על תצהיר במשרד עו"ד. חשוב להבהיר שלא מדובר במרשם זכויות יוצרים מסודר אלא בשירות שמשרדי עו"ד פרטיים מספקים.

      במקרים מסוימים מומלץ להפקיד עותק של היצירה במרשם שמנהל משרד זכויות היוצרים בארה"ב, כגון במקרים שבהם מתוכנן שימוש בינלאומי ביצירה וכד'.

      בהצלחה!