מתי לטעון טענת התיישנות בכתב טענות ראשון או מהותי?

  • שאלה לגבי הזדמנות ראשונה של טענת התיישנות
    צילה | 21/03/2023 06:59

    1. האם בקשת הנתבע להאריך את מועד הגשת כתב ההגנה יכול להחשב כהזדמנות הראשונה שהיה צריך להעלות טענת ההתיישנות?

    2. ככל ונותנים פסק דין בהיעדר הגנה, והנתבע לאחר פסק הדין הזה הופך את פסק הדין מבטל אותו  ומגיש הגנה, האם הנתבע יוכל במקרה כזה להעלות בהגנתו טענת התיישנות ?  או שהפסיד את ההזדמנות הראשונה להעלות טענת התיישנות  בגלל פסק הדין בהיעדר הגנה שניתן?

    תודה רבה

    • מתי לטעון טענת התיישנות בכתב טענות ראשון או מהותי?
      עו"ד אבי קיסוס | 21/03/2023 11:45

      שלום רב,

      1. לדעתי לא.

      2. בבוא בימ"ש לבחון ביטול פס"ד עליו לבחון מדוע לא הוגש כתב הגנה במועד וגם את האם יש טענות הגנה טובות. כאשר צד מגיש בקשה לביטול פס"ד עליו לענות על שתי השאלות הללו במסגרת הבקשה, וממילא עליו לטעון גם בהזדמנות זו את טענת ההתיישנות. אם נתבע לא עשה זאת, וטעם טענת התיישנות רק בכתב ההגנה, ייתכן שזה נקרא שהוא פספס את ההזדמנות, אך בסופו של דבר זה תלוי מה השופט יחליט.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: aykisos@gmail.com