העתקת עיצוב של אתר אינטרנט

  • פיתוח אתרים פרויקט גמר
    שיר | 02/03/2023 20:10

    היי

    למדתי פיתוח אתרים (תוכנה), בימים אלו אני מפתחת את הפרויקט גמר שלי על מנת להכניס אותו לקורות חיים שלי (תיק עבודות) לקראת מציאת עבודה.

    הפרויקט גמר שלי , לוח שבועי לתכנון אירועים יומיומיים לילדים, נבנה בהשראת חשיבה עצמאית ולאחר שיטוט באינטרנט מצאתי אפליקציה שמצאה חן בעיני ברמה העיצובית .

    את רוב העיצוב העתקתי משם, את הרעיון פיתחתי לעוד קצת כיוונים שאני המצאתי, אבל אפשר להגיד שמה שאני בניתי דומה מאוד לאותה אפליקציה שמצאתי גם ברמה "התפקודית" שלה.

    אציין, שראיתי לא מעט אתרים שעוסקים בתכנון שבועי לילדים בצורה כזאת או אחרת.

    עוד אציין, שמטרת הפרויקט גמר, והלימודים שלמדתי, הינם להראות למעסיק את היכולות פיתוח קוד (שאותם אין לי אפשרות להעתיק מהאתר שמצאתי, הכל נכתב על ידי בלבד) ולא את יכולות העיצוב, שזה לא מתפקידי לעשות. המורים המליצו לנו להעתיק מאתרים קיימים על מנת שלא נבזבז זמן חשיבה על עיצוב אלא שנתעסק נטו בפיתוח הקוד שמאחורי האפליקציה.

    האם אני חשופה לתביעות מצד האתר שממנו לקחתי השראה לפרויקט הגמר שלי? (אתר לא ישראלי) האם מספיק שרק אשנה את העיצוב שלי ובזה סיימתי את הסאגה הזאת?

    תודה רבה!

    • העתקת עיצוב של אתר אינטרנט
      עו"ד דניאל בן שלמה | 13/04/2023 15:04

      שיר שלום,

      ככלל, עיצוב של אתר אינטרנט יכול להוות יצירה מוגנת לפי חוק זכות יוצרים, והפסיקה הכירה ביצירות כאלה ואף נפסקו לעיתים פיצויים בגין העתקת העיצוב של אתר אינטרנט.

      מאחר ובלשונך "את רוב העיצוב העתקתי משם" - עושה רושם שלא מדובר ב"השראה" בלבד אלא בהעתקה ממש.

      הדברים נכונים לרוב גם כאשר מדובר באתר לא ישראלי - מאחר וישראל מחויבת לאמנות בינלאומיות שונות להגנה על זכויות יוצרים.

      לאור האמור, כדאי להחליף את העיצוב.

      כמובן שאין כל אפשרות לקבוע פה שאין נקודות אחרות באתר שבנית שדורשות התייחסות, ואין זו הפלטפורמה המתאימה למתן ייעוץ משפטי מלא בעניין.

      בהצלחה רבה!