האם מותר להקליט ליוטיוב ספר המוגן בזכויות יוצרים?

  • הקלטה של ספר ליוטיוב

    היי האם מותר להקליט ליוטיוב סדרת ספרים שנערכו על ידי עורך בשנת 2007 שקיבץ מהרצאות של מחבר שנפטר לפני כ 40 שנה

    אם לא , אשמח שתגיד לי מה עלי לעשות כדי לקבל אישור אם זה אפשרי

    תודה מראש:)

    • האם מותר להקליט ליוטיוב ספר המוגן בזכויות יוצרים?
      עו"ד דניאל בן שלמה | 06/03/2023 15:38

      שלום רב,

      הדין רואה בהרצאות שהועלו על הכתב 'יצירה מוגנת'.

      1. תקופת ההגנה עומדת לבעלי היצירה לכל חיי היוצר + 70 שנה לאחר פטירתו. משכך, בין אם נראה את ה'מרצה' (או יורשיו) כבעלים ביצירה ובין אם היוצר הוא עורך הספר - תקופת ההגנה טרם נסתיימה.

      בנוסף, הקלטה של ספר שמוגן בזכויות יוצרים גם היא אסורה מאחר והיא נחשבת 'יצירה נגזרת' וככלל - הזכות ליצירת יצירה נגזרת של יצירה גם היא שייכת לבעלים ביצירה המקורית.

      בעיה נוספת היא העלאה לYOUTUBE  בלי רשות בעלי היצירה, שניתן לראות בה "העמדה לרשות הציבור", זכות נוספת ששייכת לבעלים של היצירה.

      לפי כל האמור, ועל פי הפרטים שצוינו - נראה שיש לבקש את הסכמת הבעלים ביצירה המקורית, אם הבעלים בספר וייתכן שגם של יורשי המרצה.

      בהצלחה,

      בברכה,

      דניאל בן שלמה, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים
      הרב קוק 7, ירושלים
      טלפון: 052-6839848 ; מייל:daniel@lawdbs@co.il