איך רושמים זכות יוצרים?

  • זכויות יוצרים בציורים
    יניב | 14/02/2023 09:36

    בוקר טוב!

    אני מצייר ולאחרונה החלטתי למכור את הציורים שלי.

    רציתי לדעת איזה הליך עליי לעבור על מנת לשמור על זכויות היוצרים בציורים שלי.

    תודה ויו נעים.

    • איך רושמים זכות יוצרים?
      עו"ד אפי אהרונוב | 20/02/2023 12:51

      יניב שלום,

      קודם כל - בהצלחה רבה.

      לגופו של עניין: זכות יוצרים היא זכות שנוצרת עם יצירת היצירה וקיומה אינו כרוך ברישום או פרוצדורה אחרת כלשהי.

      יחד עם זאת, על מנת למנוע טענות של גורמים אחרים כי היצירה אינה יצירה מקורית שלך אלא הועתקה ממקור קודם, קיימות כמה דרכים לתעד את מועד יצירת היצירה כהפקדת עותק של היצירה במשרד עו"ד (ועריכת תצהיר מתאים) ו/או רישום במרשם זכויות היוצרים בארה"ב.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il