מדובר בשאלה משפטית מורכבת

  • האם זה חוקי למכור מוצרים פגי תוקף?
    SOF | 11/02/2023 22:04

        שלום רב,

    הבינותי שינם מספר גרסאות לתווית פג התוקף " לשימוש עד.." ו"עדיף להשתמש לפני..".

    כאשר 'לשימוש עד' נוגע במוצרים עדינים כמו בשר,חלב וביצים וזה מסוכן לצרוך אחרי התאריך שעל גבי האריזה ועל כן לא חוקי למכור מוצר זה לאחר תוקפו.

    השאלה האם ניתן *חוקית* לקנות מוצרים של "עדיך לשימוש עד.." לאחר התאריך ? כמו פסטה יומיים אחרי התאריך שעל גבי האריזה?

    ומה הענישה למוכר במידה וישנה?

    {אשמח בתשובה להתייחסות לישראל ביחס לעולם (ארה"ב ואירופה)}

    • מדובר בשאלה משפטית מורכבת
      ליאור חאיק, עו"ד | 12/02/2023 09:49

      אין אפשרות להשיב על השאלה במסגרת הפורום, אשר נועד לשמש מענה על שאלות כלליות ולתת מענה ראשוני.

      מדובר בשאלה משפטית כבדת משקל שיש לגביה פסקי דין רבים לכאן ולכאן

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

    • לא, זה לא חוקי
      ץ | 28/02/2023 11:05

      ראה סעיף 12 לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), תשע"ו-2015

      ולגבי ענישה, ראה בחוק הנ"ל, סעיף 256(א)(5)