תביעה על המתנה לאוטובוסים

  • תביעה קטנה נגד משרד התחבורה
    אלכס | 09/02/2023 00:10

    שלום רב,

    לפני כשנה פניתי למשרד התחבורה בבקשה לשנות לוז אוטובוס מקומי בבאר שבע עליו אני עולה אחרי שחוזר מהעבודה ברכבת.

    הסיבה הייתה שינוי לוז רכבות שגרם לי לפספס את האוטובוס אליו הספקתי לפני השינוי אך כעת נאלץ ולהמתין לאוטובוס הבא כרבע שעה במקום 2-3 דקות קודם.

    לפי החישוב שלי היה צריך לדחות אוטובוסים ב-10 דקות או להקדים ב-5 דקות שזה יביא אותה תוצאה כי המרווח בין אוטובוסים הוא 15 דקות.

    באופן מפתיע השינוי נעשה די מהר תוך כחודשיים, אך הם דחו את האוטובוסים ב-5 דקות בלבד שלא פתר אלא רק החמיר את הבעיה כי כעת ממילא אי אפשר להספיק לאוטובוס הקרוב וצריך להמתין 5 דקות יותר לאוטובוס הבא. אבל במכתב תשובה הם כתבו שעשו בדיוק כפי שביקשתי כלומר לא כתבו את האמת. פניתי אליהם שוב, ביקשתי לתקן את הטעות ולשנות שוב לוז אוטובוסים בהתאם למה שביקשתי קודם, אך הפעם קיבלתי רק תשובה שהפניה בטיפול והנושא תקוע כבר חצי שנה.

    כתוצאה הפסדתי מאז שינוי לוז הרכבות זמן השווה לכמה ימי עבודה במצטבר. האם יש סיכוי לזכות בתביעה קטנה נדג משרד התחבורה בגין רשלנות מצדם שגרמה וגורמת נזק מתמשך בגלל הארכת יום עבודה בפועל, המתנה ארוכה בתחנת אוטובוס לעתים בתנאי מזג אוויר קשים, וכן בגין עוגמת נפש? האם הסכום הסביר הוא למשל שכר שלי לשעה כפול כמות שעות שהפסדתי בתוספת 3000 שקל בגין עוגמת נפש? או אפשר לתבוע יותר?

    • תביעה על המתנה לאוטובוסים
      ליאור חאיק, עו"ד | 09/02/2023 09:55

      אלכס שלום

      צריך לבחון את הנושא לעומק בשביל להעריך את סיכויי התביעה, אם כי על פניו מהמידע שכתבת נראה לי שהסיכויים אינם גבוהים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com