שאלה בדיני מתנות

  • העברת בעלות על טייםשייר כ"מתנה"
    ימית | 28/01/2023 14:22

     אנא הפנו אותי למקום הנכון אם לא מדובר בדיני חוזים.

    קיבלנו לחתונה לפני כשנה וחצי "מתנה" מסבתא של בעלי שחיה בארהב. בזמנו היא הציגה עת זה כנכס שהיא רוצה להעביר לנו בעלות עליו ושאנחנו יכולים להחליף את זה בחופשה בכל מקום אחר בעולם. היינו לגמרי תמימים והנחנו שמשפחה לא תביא לנו מתנה שהיא לא שווה. באותו זמן לא בדקנו לעומק את כל עניין הטיים שייר עקבות לחץ ארגוני החתונה ולגמרי האמנו למה שאמרה ואיך שהציגה את זה (כנכס ששווה עשרות אלפי דולרים)

    היא שלחה לבעלי מסמכים לחתום עליהם והוא חתם

    חודש לאחר החתונה נכנסתי להריון ולכן לא היה לנו זמן להתעסק בזה בכלל. חודש לפני הלידה הגיע לנו אגרת תשלום של 500 דולר לנכס הזה שלנו והיינו בהלם. הסבתא הציגה את התשלום כתשלום זעיר בשנה ולא 500 דולר

    בנוסף התחלנו לברר על האתר RCI כדי באמת לנצל את השבועות האלו במקום אחר בעולם וגילינו שהכל באתר הזה עולה כסף, החל מהקמת חשבון, הפקדת השבועות החלפת שבועות ואז עוד fee  אסטרונומי על ביצוע ההחלפה. כלומר כל העסק בסוף עולה יותר מלסגור חופשה בדרך הרגילה.

    היינו בשוק ופנינו לסבתא להגיד לה שאין לנו סכומים כאלה להומיא כל שנה ושתקח את הבעלות בחזרה

    היא הייתה קרה מאוד ואמרה שהיא לא מעוניינת בה ושהיא הביאה לנו את זה במתנה כי היא לא השתמשה בה ולא הצליחה למכור אותה ומנגד אמרה שננסה למכור אותה (סתרה את עצמה כי הודתה שהיא ניסתה למכור ולא הצליחה)

    האם יש פה עילה לביטול החוזה הזה, היות והוא מלא בהטעיות וניצול?

    תודה!

    • שאלה בדיני מתנות
      ליאור חאיק, עו"ד | 29/01/2023 09:24

      שלום

      נשמע שמדובר בשאלה אקדמית תיאורטית, אך בכל מקרה אשיב שמדובר בשאלה משפטית מורכבת שחלים עליה דינים רבים כגון דיני המתנה וחוק החוזים, ובכדי להשיב עליה באופן מדויק צריך לקבל פרטים נוספים שלא הוצגו בשאלה. באופן כללי, טענת "לא קראתי את החוזה" היא לא טענה שתחזיק מים ואין לה רלבנטיות.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com