יצירת מרחב בטוח לשימוש בחומרים משני תודעה

  • שמירת מרחב לאנשים תחת השפעה?
    מוטי | 28/01/2023 09:22

    שאלה לגבי חוקיות הנושא:

    אנשים אשר רוצים לחוות שימוש בחומרים משני תודעה (אסורים ע"פ פקודת הסמים),

    האם ניתן במסגרת החוק לספק להם מרחב בטוח?
    ז"א חלל שבו אנשים מגיעים, לא מספקים להם חומרים ולא משדלים אותם לשימוש,
    אבל מסבירים שהמקום בנוי להכיל את החוויה שלהם, כולל אנשים אשר יכולים ללוות אותם ולתמוך.
    כמובן שהשימוש עצמו אינו חוקי, השאלה אם הצעה וקיום של מרחב כזה חוקי או לא?

    • יצירת מרחב בטוח לשימוש בחומרים משני תודעה
      עו"ד לירז מאיר | 06/02/2023 00:48

      שלום וברכה,

      שאלתך מורכבת, וקשה לענות עליה בצורה חדה. ברור כי הספקה של סם גם אם לא בדרך ישירה מהווה עבירת פלילית. לפני כשנה וחצי הוגש כתב אישום כנגד מטפל אלטרנטיבי שהיה מניח את הסם על שולחנו יוצא ונכנס רק לאחר שהמטופל לקח את הסם. בשאלתך אתה מתאר מרחב בו אדם מגיע לאחר שהוא לקח את הסם. קיימים בארץ מרכזים של תוכנית יזהר, שמטרתה למזער את הנזקים של שימוש בסמים. במרכזים קיים מרחב בטוח למשתמשים בסמים וכן מענקים למשתמשים ציוד הזרקה סטרילי. לצד זאת מדינת ישראל הצטרפה למחקרים בנושא טיפול פסיכודלי, ובמסגרתם הותר השימוש בסמים פסיכודליים. אם כן, נראה כי קיימת במערכת הבריאות בארץ פתיחות מסוימת לשימוש בסמים, והייתי ממליצה להתייעץ עם גורם במשרד הבריאות כדי לקדם הקמה של מרחב בטוח כמו שהצעת.

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com